Verdiende punten voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 3 april tegen Odio 1 uit Millingen aan de Rijn. In de Klumper in Lieshout moest gestunt worden om op de derde plek te kunnen eindigen. Odio had dit seizoen nog niets verloren en daardoor wist Flamingo’s dat ze hard moesten gaan werken wilden er punten gepakt gaan worden.

In de eerste aanval wist Simone Senders meteen een strafworp te versieren door op volle snelheid langs haar dame te gaan, deze strafworp werd benut. De aanval van Odio die daarop volgde wisten zij ook te benutten. Even later wist Ada Kornuijt een mooi afstandsschot te soren. Daarna kreeg Elja Maas de opdracht om op haar schotafstand te gaan staan en gewoon te scoren. Dat deed ze, zo stond Flamingo’s op een 3-1 voorsprong. Sanne Scheepers werd in de ploeg gebracht en die wierp direct haar vruchten af. Doormiddel van een slim omdraaiballetje wist ook zij te scoren. De volgende aanval van Odio wisten zij te benutten, zo stond het 4-2. Elja Maas voltooide weer haar opdracht en scoorde opnieuw, zo deed ook Ada Kornuijt. Odio scoorde weer. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door Sanne Scheepers, zo werd de ruststand 7-3.

In de rust werd besproken dat er goed gespeeld werd, iedereen was fanatiek en met deze drive moest ook de tweede helft gespeeld gaan worden. Het eerste doelpunt van de tweede helft werd gemaakt door Odio. Iets later wist Elja Maas opnieuw te scoren. Zo kwam er een verschil van vier doelpunten. Odio wist de spanning weer wat terug te brengen in de wedstrijd, zij scoorden twee keer en zo was het verschil nog maar twee doelpunten. Dat liet Ada Kornuijt niet gebeuren, zij scoorde een mooie omdraaibal. Helaas lukte dat Odio daarna ook. Het publiek aan de zijde van Flamingo’s ging weer goed achter de ploeg staan en dat gaf Flamingo’s weer de kracht om te schoren. Eerst scoorde Vera Leenders en even later scoorde Neeltje Berkvens. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Rosa Maas. Zo eindigde de wedstrijd in 12-7 in het voordeel van Flamingo’s. Mede door goed samenspel, een hoop fanatisme en enthousiaste supporters is het gelukt om de winst binnen te slepen en zo de derde plek veilig te stellen.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, wist ook te winnen. Zij speelden tegen Altior 6. In een wedstrijd die redelijk gelijk op ging wist Flamingo’s toch telkens de voorsprong te behouden. Zo wisten zij te winnen met 9-7.

Zondag 10 april speelt Flamingo’s 1 tegen Arcades 1. Dat is de eerste wedstrijd in de tweestrijd om klassebehoud. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.00 uur in sporthal D’n Ekker in Beek en Donk. Om Flamingo’s een extra steuntje in de rug te geven en zo samen voor de overwinning te gaan hopen we op veel publiek tijdens deze wedstrijd.