Afbeelding

Spreekwoord past niet bij HSV ‘t Sluisje

Sport Sport

Lieshout - De Nederlandse taal heeft mooie spreekwoorden, maar het zou fijn zijn als die ook klopte. ‘Na regen komt zonneschijn’ was tijdens de Oprichterswedstrijd precies omgedraaid. Niet met grote hoeveelheid, maar toch.

Maar eerst een correctie op de uitslag van de vorige wedstrijd waarin Bart vd elzen met 0,78kg een na laatste werd. De verbazing was groot, want een karper weegt gauw meer dus werd er gedacht dat hij zijn goudvissen had meegenomen om te wegen. Maar het ging om een schrijffout van de wedstrijdcommissie. Het bleek 7,8 kg te zijn. 

24 visser waren op de Oprichterswedstrijd afgekomen, waarvan er rond de middag twee niets hadden gevangen. Over de hele linie werd er wat minder gevangen. Ook bij vader Jan en zoon William Swinkels gaat het dit jaar moeizaam. Normaal strijden ze toch voor een podiumplaats. 

Uitslag
1. Nick Fransen met 25,1kg
2. Jos Teunissen (links op de foto tijdens het wegen) met 20,3kg
3. Martijn Snijders met 19,5kg

18 mei begint de zomercompetitie en op 28 mei is de Nationale Hengeldag. Vanaf 10.00 uur is de jeugdwedstrijd bij de Bavariarotonde en vanaf 13.30 uur is de koppelwedstrijd bij de vijver. Ook bestaat de vereniging dit jaar 75 jaar, wat verderop in het jaar op diverse wijze gevierd zal worden