Michael Thijs
Michael Thijs Foto: Mark Barten

Michael Thijs neemt afscheid als ELI-trainer: ‘Ik ga weg met een klein blauwwit hartje’

Sport Sport

Lieshout - Het nieuws was al maandenlang bekend, maar het zit er nu echt aan te komen. De Somerense Michael Thijs vertrekt na vier seizoenen bij RKVV ELI. “Ik vergeet mijn tijd in Lieshout nooit meer.”

Lieshout - Thijs heeft een nieuwe periode in zijn leven gekend en denkt met genoegen terug aan vier ELI-jaren. “Ik ga weg met een klein blauwwit hartje. De ervaringen hebben mijn carrière als hoofdcoach een boost gegeven.” Hoewel Thijs terugkeert naar zijn oude club SSE, zal hij zeker nog terugkomen in Lieshout. “Ik heb genoeg vrienden gemaakt, zowel binnen als buiten de club. Ik word soms zelfs herkend als dé coach, terwijl ik die persoon dan helemaal niet ken. Dat vind ik erg leuk.”

Aftrap
Het is begin 2018 als Thijs hoort dat toenmalig ELI-hoofdcoach Theo Donkers aan het einde van het seizoen weggaat. Hij besluit de grote gok te wagen: Thijs stuurt het ELI-bestuur een mail van slechts vier regels. Een aantal weken later volgt een gesprek tussen Michael Thijs, op dat moment trainer bij SV Lierop, Marco de Beer, de huidige ELI-voorzitter toen, en een aantal selectieleden. “Het gesprek verliep vlot en ik had meteen een goed gevoel bij de club”, aldus Thijs, die een paar maanden later voor het eerst te bewonderen was in een blauw trainingspak. 

Dorpsclub
Na even bestuderen wist Thijs dat ELI meteen bij hem zou passen. “Ik kom uit Someren en heb jarenlang bij SSE gespeeld en gewerkt. Ik was op zoek naar een uitdaging. Het zou mijn eerste klus als hoofdtrainer worden. Ik hoopte op een dorpse club zoals SSE en Lierop. Bij ELI was ik toen meteen aan het juiste adres.” Toch was er vanuit de Somernaar nog een vereiste om bij de Lieshoutenaren te werken: “Ik wilde niet langer dan een halfuur onderweg zijn naar het sportpark. Ik deed 28 minuten over het eerste autoritje naar ’t Luytelaar.” Voor Thijs was die afstand een bevestiging om bij ELI te tekenen. 

Van de bodem naar de top
Thijs eindigde met ELI in het seizoen 2018/2019 op de tiende plek in de vierde klasse. Hij was niet ontevreden over zijn eerste jaar, maar daarna werd het zwaarder. “In het seizoen 2019-2020 ging het enorm moeilijk en stonden we onderaan. Toen de competitie werd stilgelegd mochten we echt niet klagen. Corona is onze redding van mogelijke degradatie geweest”, benadrukt Thijs. Zijn derde seizoen was binnen drie competitiewedstrijden afgelopen. Ondanks een goede start van ELI viel over dat seizoen weinig te zeggen. 

Met een versterkte groep begon ELI aan het seizoen 2021-2022. Na een wisselvallige start maakten de blauwwitten indruk in het kalenderjaar 2022, waarin uiteindelijk de derde plek en periodetitel werden bemachtigd. ELI wist in de eerste ronde van de nacompetitie (voor promotie naar de derde klasse) af te rekenen met Steensel (4-1 winst). Dat was tevens Thijs’ laatste thuiswedstrijd als trainer. Of de Lieshoutenaren ook de tweede ronde overleven, weet de ploeg vanavond. ELI speelt dan om 20.00 uur uit tegen GSBW uit Goirle. Thijs: “Mijn laatste wedstrijd is een nederlaag of een winstpartij met promotie naar de derde klasse.”