Thijs Gramser
Thijs Gramser

Jeugdspelers Sparta’25 maken overstap naar N.E.C. en Helmond Sport

Sport Sport

Beek en Donk - Met ingang van het nieuwe seizoen zullen Lenn Jansen en Thijs Gramser niet langer meer zichtbaar zijn in het groen-witte tenue van Sparta’25. Beiden hebben zich in de kijker gespeeld van een BVO (betaald voetbal organisatie). Lenn maakt de overstap naar NEC Nijmegen en Thijs gaat zijn geluk beproeven bij Helmond Sport.

Zowel Lenn als Thijs spelen al sinds de Spartaantjes bij Sparta’25. Beiden stammen uit een echte voetbalfamilie waarvan beide ouders, zowel vader als moeder, jarenlang hebben gevoetbald. 

Lenn Jansen heeft na de Spartaantjes en de Mini-F telkens in het hoogste team gespeeld van de JO-7 t/m de JO-10, waar hij hoofdzakelijk de mid-mid positie voor zijn rekening nam. In het afgelopen seizoen heeft hij enkele trainingen gevolgd bij NEC alsook wedstrijden en toernooien gespeeld. Hierbij heeft hij de scouts van NEC te weten overtuigen. Zijn sterke punten zegt hij zijn het schieten, acties maken, passen en dribbelen. Maar hij is ook kritisch op zichzelf, want hij geeft aan dat dat allemaal nog kan verbeteren. Een mooie uitdaging om hier bij NEC aan te werken.

Thijs Gramser heeft tot nu toe ook hoofdzakelijk in de hoogste jeugdteams gespeeld bij Sparta’25. De JO-11 heeft hij overgeslagen en hij is van de JO-10 direct doorgegaan naar de JO-12. Thijs speelt hoofdzakelijk op de linksvoor positie waarbij hij met zijn voorzet zijn ploeggenoten kan bedienen of met een actie naar binnen kan komen. Zijn sterke punten zijn dan ook de voorzet, koppen, schieten en zijn snelheid, aldus Thijs. Als verbeterpunt ziet hij het veroveren van de bal van de tegenstander. Ook Thijs heeft al de nodige wedstrijden en trainingen meegemaakt bij Helmond Sport en is zelfs al de kleding voor het nieuwe voetbalseizoen moeten gaan passen.

Beide spelers geven aan dat zij hun vrienden en de gezelligheid bij Sparta’25 zeker zullen gaan missen, maar dat zij zeker, als het uitkomt, nog naar de wedstrijden zullen gaan kijken.

Lenn Jansen