Afbeelding

Wedstrijdseizoen Lieshoutse judoka’s gestart

Sport Sport

Lieshout - Het nieuwe wedstrijdseizoen voor de Lieshoutse judoka’s startte op zondag 2 oktober. Het toernooi werd georganiseerd door judoclub Mierlo-Hout. Aan dit lage bandentoernooi namen negen kinderen deel. Hoe was het ook alweer? Vastpakken, balans verstoren, worp inzetten en werpen. Bij de eerste wedstrijdjes was het even aftasten, maar hierna ging het voor alle judoka’s weer op de automatische piloot.

Janne wist van iedereen te winnen uit haar poule van vier en werd eerste. Ze lied een paar mooie worpen zien en stevige houdgrepen waar haar tegenstanders niet meer onderuit konden komen. Nienke liet een aantal mooie worpen zien en wist twee partijtjes heel beheerst te winnen, waardoor ze tweede werd. Maar het allerbelangrijkste is dat ze er ook heel veel plezier in heeft.

Gijs heeft aan al heel wat judotoernooitjes meegedaan, maar het laatste toernooitje was toch alweer een hele tijd geleden waardoor hij twijfels had of hij alles nog wist. Snel eventjes wat tips aan Gijs doorgeven wat super uitpakte, waardoor Gijs tweede werd. Amelia startte rustig, maar reageerde goed op de acties van de tegenstanders waarna ze een mooie worp konden inzetten. Amelia werd derde.

Voor Fay was het haar eerste judotoernooi. Wat leuk was is dat ze bij twee andere kinderen uit Lieshout in het poultje zat (Amelia en Nienke), het was nog even spannend maar eenmaal aan het judoën was de spanning weg en werd ze vierde. Romy is een lief meisje totdat ze gaat judoën, want dan wordt ze fel en gaat ze er vol voor. Tegenstanders hadden grote moeite om haar op de grond te gooien en Romy werd vierde.

Imke was heel goed aan het verdedigen. Een van haar tegenstanders leek haar met een mooie worp op de grond te gooien, maar Imke draaide heel knap in de lucht om, zodat ze op haar buik lande waardoor haar tegenstander geen punten hiervoor kreeg. Imke werd vierde. Voor Daan was het zijn eerste judotoernooi, wat natuurlijk altijd wel even spannend is. Het was even aftasten hoe het allemaal in zijn werk gaat, maar na één potje had Daan het al door en kon het goed weerstand bieden tegen zijn tegenstanders. Ook Daan werd vierde. Tim zat in een grote poule met in totaal zes kinderen. Hij kon goed tegenstand bieden tegen de tegenstanders, en wist een wedstrijdje nog knap te winnen, waardoor hij vijfde werd.