Verlies van koploper voor Flamingo’s

Mariahout - Voorafgaand aan de wedstrijd van Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, en Heumen 1 werd de scheidsrechter extra in het zonnetje gezet. Dit in verband met de week van de scheidsrechter. Op een zonovergoten sportpark startte de wedstrijd.

In de eerste aanval kreeg Flamingo’s meteen een vrije worp. Nadat tijdens de vrije worp twee keer een fout werd gemaakt door Heumen werd deze vrije worp zelfs omgezet naar een strafworp. Deze wist Ada Kornuijt te benutten en zo pakte Flamingo’s de voorsprong. Kort daarna kreeg ook Heumen een vrije worp en deze wisten zij ook te benutten. Daaropvolgend zette Flamingo’s een mooie aanval op en deze wist Fieke van den Heuvel te bekronen met een doelpunt. Helaas vielen er daarna ook twee doelpunten aan de kant van Heumen en zo namen zij het voortouw voor de rest van de wedstrijd. Sanne Scheepers wist een omdraaibal te scoren en toen was het alweer 3-3. Hierna scoorde Heumen weer. Daarna scoorde Fieke van den Heuvel opnieuw doormiddel van een omdraaibal, Flamingo’s kon niet lang van de gelijke stand genieten, want Heumen deed precies hetzelfde als Fieke. Ook scoorden ze daarna een afstandsschot. Noa Vereijken zorgde ervoor dat ze niet nog verder uitliepen en scoorde, ook Fieke van den Heuvel wist opnieuw te scoren en zo was de stand opnieuw gelijk. Kort voor het einde van de eerste helft liep Heumen toch verder uit. Zij scoorden drie keer en zo was de ruststand 6-9.

Na de rust viel het eerste doelpunt bij Flamingo’s, Noa Vereijken wist te scoren. Heumen helaas ook. Zij scoorden twee afstandsschoten achter elkaar. Bij beide teams was het in de tweede helft zoeken naar kansen en werden er weinig kansen benut. Neeltje Berkvens lukte het om namens Flamingo’s een kans te benutten. Daarop wist Heumen wel weer te antwoorden met een doelpunt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Sanne Scheepers, zij bracht de einduitslag op 9-12.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, wist helaas de punten ook niet in Mariahout te houden. Zij verloren met 4-7 van Altior 5. Zondag 16 oktober speelt Flamingo’s 2 om 10.00 uur tegen Korloo 3 in Loosbroek. Flamingo’s 1 speelt opnieuw een thuiswedstrijd. Zij spelen om 13.00 uur tegen VMS’21 1 uit Schijndel.