Afbeelding

ATTC´77 tafeltennist in het donker

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Het eerste blacklight toernooi bij tafeltennisvereniging ATTC´77 vond plaats op zaterdag 22 oktober. De gymzaal was volledig verduisterd, blacklight lampen waren opgehangen en de tafels waren geaccentueerd met neon tape. Rond 14.00 uur verschenen de eerste deelnemers gekleed in fluoriserende shirts, hesjes en zelfs beenwarmers. Nadat iedereen een beetje gewend was aan het licht, of eigenlijk het donker, konden de wedstrijden beginnen.

De acht jeugdspelers speelden in een poule en de volwassenen werden verdeeld over drie poules. Het was best lastig spelen omdat niet te zien was welk effect de ballen mee kregen. Bij de jeugd eindigden drie spelers gelijk op de eerste plek en werd een finale gespeeld die door Xavi Janssen gewonnen werd. Bij de volwassenen konden Ruud Brummans, Vincent Braak en Robin Maessen het beste overweg met de fluoriserende kleuren, blacklights, batjes en balletjes. De prijs voor mooist verklede deelnemer ging naar Monique van Rijbroek die van top tot teen in fluoriserende kleuren gekleed was.

Aansluitend aan het toernooi was de feestavond voor leden en hun partners. Vanaf 18.00 uur druppelden de eerste mensen binnen en een uurtje later zat iedereen aan een bakje vers gebakken friet met een snack. Toen alle magen gevuld waren, kon het feest beginnen. Er was muziek, er werden spelletjes gespeeld, er was een loterij en een huldiging, want vier leden zijn maar liefst 40 jaar lid van ATTC.

Allereerst Stephan Vergroesen. Hij was het eerst lid van de vier, maar heeft tussendoor een half jaar opgezegd vanwege militaire dienst. Stephan komt elke maandag spelen en speelt ook competitie in het 6e team. Cock de Boon is de tweede jubilaris. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor de vereniging als penningmeester. Cock tafeltennist nu niet meer, maar komt nog elke week biljarten in de kantine. Tot slot de zusjes Christel van der Putten en Frederieke van de Poel. In 1982 werd een jeugdgroep opgestart onder leiding van Cor Verhaeg en zij zijn de enigen uit die tijd die nog lid zijn. Christel is niet meer actief achter de tafel, maar Frederieke speelt nog steeds en zit inmiddels ook al enkele jaren in het bestuur. Mark Rovers mag 25 kaarsjes uitblazen als het gaat om aantal jaren lidmaatschap. Mark is regelmatig in de hal te vinden achter de tafel en ook achter de bar. Daarnaast is hij al zo’n 10 jaar voorzitter.