Freek Schoones, hier in actie tegen Prinses Irene, kon tegen SSS'18 niet scoren. Foto: Teun Bevers

Sparta’25 verliest met 0-3 van SSS’18

Beek en Donk - Sparta’25 nam het afgelopen zondag op eigen terrein op tegen SSS’18. De ploeg uit Overloon wist onlangs in een uitwedstrijd met 1-2 van koploper Olympia’18 te winnen. De Spartanen waren dus gewaarschuwd.

De openingsfase was in het voordeel van de thuisploeg. De afstandsschoten van Stan van de Ven leidden echter niet tot een resultaat. Na ongeveer een kwartier spelen was SSS’18 via een aanval over de linkerkant direct succesvol. Spits Bas Joosten kwam in het strafschopgebied oog in oog met Bram Werdens en lepelde met een beheerste lob de bal in het lege doel, 0-1. Dit was een flinke tegenvaller voor de thuisploeg. Met deze voorsprong zakte SSS’18 in en hield vaak 11 mensen achter de bal. Sparta’25 mocht de bal hebben, maar was niet in staat om echte kansen te creëren. In de 26e minuut ontsnapten de groenwitten aan de 0-2. Gelukkig werd de bal net voor de doellijn weggekopt. Na ongeveer een half uur spelen moest keeper Sjoerd Cornelissen van SSS’18 aan de bak. Hij tikte een kopbal bij de tweede paal uit zijn goal. Vijf minuten later was SSS’18 opnieuw gevaarlijk voor het doel van Sparta’25. Het schot van Willem Verstraaten werd geblokt en leverde een hoekschop op. Die werd bij de tweede paal door Stan Venhuizen binnengegleden, 0-2. Dat werd uiteindelijk ook de ruststand.

In de tweede helft bleef Sparta’25 hard werken om de achterstand te verkleinen. Maar ondanks alle arbeid en goede bedoelingen vielen er geen uitgespeelde kansen te noteren. SSS’18 hield de linies gesloten en wachtte geduldig op een countermogelijkheid. In de 79e minuut zorgde Koen Voesten met een rake kopbal voor 0-3.

Ondanks deze zure nederlaag behield Sparta’25 de tweede plaats in de tweede klasse G. Zondag 4 december wacht in Boxmeer de topper tegen koploper Olympia’18. Aanvang 14.00 uur.