Afbeelding
Foto:

Biezen Tuincentrum winterkampioen na zege op concurrent Van Asten

Sport Sport

Beek en Donk - In een bloedstollend spannend duel heeft Biezen Tuincentrum het winterkampioenschap in de B-klasse van het WAC Beek en Donk naar zich toegetrokken. De nieuwkomers wisten nipt aan het langste eind te trekken tegen concurrent en eveneens WAC –debutanten Van Asten hypotheken en verzekeringen. 

Laatstgenoemde dicteert al wekenlang de B-klasse, maar moest toch accepteren dat Biezen Tuincentrum deze avond met 3-2 iets te sterk was. Rijwielhandel van den Berg profiteerde optimaal van de nederlaag van Van Asten en sloop in het kielzog van Biezen Tuincentrum naar plek 2. De gerenommeerde fietshandel liet met een 13-1 zege niets aan het toeval over tegen de rode lantaarndrager FC Avondrood. Achter de ‘Grote 3’ doet DK Garagebedrijf het dit seizoen erg knap. De diesels draaien lekker warm en ditmaal wist DK Garagebedrijf BD United beteuterd achter te laten. BD United hoopt na de oliebollen beter voor de dag te gaan komen.

In de A-klasse staat een vertrouwde naam op plek 1 bij het aanbreken van de winterbreak. Aben & Slag Advocaten kwam niet langst 1.FC Geerts, maar leidt wel de dans met één punt voorsprong. P. van der Bruggen wist 1.FC Geerts op voorsprong te zetten, waarna F. Dankers al snel de stand gelijk trok. Met nog ruim 20 minuten voor de boeg wisten beide doelmannen hun doelen schoon te houden, waarna 1-1 gepromoveerd werd tot eindstand. Een gelijkspel was eveneens het resultaat na het treffen tussen de BrabantTent en Hurkmans Plaatwerk BV. Een zege had beide ploegen een sprongetje naar de kopposities kunnen bezorgen, nu blijven ze op de plekken 4 en 5 hangen. De beide vijftallen hielden elkaar het gehele duel in evenwicht. Kwam de een op voorsprong, was de ander er al de kippen bij om langszij te komen. 3-3 bleek dan ook een terechte uitslag, waarmee beide ploegen nog immer meedoen om de titel maar eveneens ook als degradatiekandidaat bestempeld kunnen worden. Zo dicht zit het bij elkaar in de A-klasse van het WAC Beek en Donk.

Met deze speelronde achter de rug, wordt het zaalvoetballetje voor even opgeborgen. Op donderdag 5 januari in het nieuwe jaar wordt de strijd in beide klassen hervat en wensen ze eenieder in goede gezondheid weer te mogen treffen voor menig mooi zaalvoetbalavondje in Sporthal en Sportcafé Den Ekker!