Bart Boetzkes
Bart Boetzkes

Jeugdteam ATTC´77 haalt uit

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Het gaat Tjeerd van Rijbroek en Tjerk Knukkel van tafeltennisvereniging ATTC´77 uit Aarle-Rixtel goed af in de 1e klasse van de DUO competitie. In deze DUO competitie worden alle wedstrijden in de poule op zondag om 10.00 uur gespeeld op dezelfde locatie. Deze week speelden Tjeerd en Tjerk in Veghel tegen JCV 1 uit Vught.

Alle enkelpartijen werden gewonnen en ook de dubbel was voor de jongens uit Aarle-Rixtel. Deze overtuigende overwinning brengt de totaalscore op 18 punten, twee punten minder dan de nummer 1 in de poule, TTCV 1 uit Veghel. Aanstaande zondag 26 maart spelen ze thuis tegen de koploper en aanmoediging kunnen ze dus goed gebruiken.

Het eerste team bij de senioren speelde uit tegen Bergeijk 3 met een hoofdrol voor Bart Boetzkes. Hij stond de ballen goed te raken, verloor hier en daar een game, maar uiteindelijk pakte hij de winst in al zijn partijen, ook tegen Alwies van de Heijden die tot nu toe in deze competitie alleen van Bart verloren is. Het spel van de spelers uit Bergeijk ligt William Vlamings niet en net als in de thuiswedstrijd won hij alleen van Joyce van Tuyl. Helaas zat er voor Johan Voorhout in de enkelspelen ook niet meer in dan winst van Van Tuyl. Samen met William scoorde hij wel het winnende zesde punt in de dubbel.

Met 17 punten stond het 2e team eenzaam onderaan in de derde klasse toen ze op zaterdag 18 maart in Geldrop tegen Unicum 5 speelden. Om aansluiting te krijgen, moest er minimaal gewonnen worden. Dit leek een grote druk op de schouders van Mark Rovers, Frederieke van de Poel en Jeroen van der Heijden te leggen aangezien ze binnen no time tegen een 4-1 achterstand aankeken. Ze lieten zich echter niet van de tafel slaan, herpakten zich, werkten menig matchpoint weg en met vijf winstpartijen op rij keerde de wedstrijd volledig om. Jeroen bleef ongeslagen, Frederieke won twee maal en Mark won één wedstrijd. Nu staan ze gelijk met drie teams onderaan met Unicum op twee punten erboven. Met nog vier wedstrijden te gaan, is er dus nog van alles mogelijk.