De clubkampioenen van 2023 bij de senioren: v.l.n.r. David de Groot, Luna Marechal, Stefanie Martens en Mark van Melick.
De clubkampioenen van 2023 bij de senioren: v.l.n.r. David de Groot, Luna Marechal, Stefanie Martens en Mark van Melick. Foto:

Clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel – De clubkampioenschappen stonden op 8, 15 en 22 juni weer op het programma bij B.C. De Ganzeveer, te beginnen met de poulewedstijden van de dubbels, vervolgens de poulewedstrijden van de singles en op de laatste avond de finalewedstrijden. Een aantal jeugdleden, die binnenkort zullen doorstromen naar de senioren, mocht daarbij dit jaar hun debuut maken bij de senioren.

Jeugd
Bij de jeugd wisten Aaron van Dijck en Mike Zhan zich na drie avonden te kronen tot clubkampioenen in de herendubbel. Bij de dames mochten Esther Houwen en Miki Pan de hoogste trede van het podium betreden. In de singles waren er twee groepen bij de jongens. In de eerste groep mocht Jason Zhan dit jaar de beker weer omhoog houden en in de tweede groep was de overwinning weggelegd voor Mike Zhan. In de finale van de damessingle ging de overwinning naar Luna Marechal. Zij wist te winnen van Miki Pan, die dit jaar tweede werd.

Senioren
De finaleavond bij de senioren begon met de halve finales van de singles. Daarin was vooral de strijd tussen Joan Pieloor en Joyce Donkers erg spannend. Na drie zwaarbevochten sets wist Joan uiteindelijk de finale te bereiken. Ook regerend clubkampioen Mark van Melick kwam niet zomaar door de halve eindstrijd heen. Zijn broer Daan van Melick was immers terug als lid van B.C. De Ganzeveer en maakte het Mark in drie sets lastig. Toch wist Mark wederom de finale te bereiken. In de dubbelfinales viel op dat Daan van Melick en Jeroen van der Heiden, die in de poulefase duidelijk de beste waren, het in de finale niet konden bolwerken tegen Mark van Melick en Abdul Haseeb. In de finales van de herenenkel A wist Sander van den Hemel knap derde te worden, achter Luc Musters en Mark van Melick, die in de tweede set van de finale een verlenging nodig hadden die in 28-26 eindigde. In de damesenkel A en de herenenkel B wisten respectievelijk Stefanie Martens en David de Groot hun titel te prolongeren. In de damesenkel B was er een nieuwe winnares. Na eerder op de avond al clubkampioen geworden te zijn bij de jeugd, wist Luna Marechal ook bij de senioren de beker te veroveren.

Uitslagen senioren 2023
Herenenkel A:
1. Mark van Melick, 2. Luc Musters, 3. Sander van den Hemel
Herenenkel B: 1. David de Groot, 2. Martijn Verbakel, 3. Casper van Brussel
Damesenkel A: 1. Stefanie Martens, 2. Wendy Vlamings
Damesenkel B: 1. Luna Marechal, 2. Joan Pieloor, 3. Joyce Donkers
Herendubbel A: 1. Mark van Melick en Abdul Haseeb, 2. Daan van Melick en Jeroen van der Heiden, 3. Sander van den Hemel en Andrew Muller
Herendubbel B: 1. Giedo van Stiphout en Casper van Brussel, 2. Martijn Verbakel en Maarten van Geel, 3. David de Groot en Bart Kweens
Damesdubbel: 1. Joyce Donkers en Luna Marechal, 2. Wendy Vlamings en Bente de Rooij, 3. Jeannette Verbakel en Esther Houwen