Tjeerd van Rijbroek, verdienstelijk invaller bij team 7
Tjeerd van Rijbroek, verdienstelijk invaller bij team 7

Voorjaarscompetitie van start voor ATTC’77

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Voor ATTC’77 begon afgelopen weekend de voorjaarscompetitie. Na de clubkampioenschappen ging het deze week weer echt om de punten. Door blessures en ziektegevallen zijn er enkele wijzigingen binnen de teams, maar desalniettemin staan er zeven teams klaar in de startblokken voor wat hopelijk een succesvol tafeltennisseizoen mag worden. 

Team 2 mocht zich na het kampioenschap in de 4e klasse opmaken voor een rentree in de 3e klasse. Vaste krachten Frederieke van de Poel en Mark Rovers mochten samen met aanwinst uit de 4e klasse André van de Wal aantreden tegen de buren van Een en Twintig 3 uit Beek en Donk. Frederieke zette haar sterke vorm in de najaarscompetitie vrolijk door en was oppermachtig voor alle opponenten. André liet een succesvol debuut in het tweede zien en speelde erg sterk. Ook hij won al zijn wedstrijden. Mark had iets meer moeite met de lastige tegenstanders maar sleepte knap een wedstrijd soeverein binnen. Hiermee kent team 2 een mooi begin in de 4e klasse met een mooie 7-3 overwinning. 

Het 5e team mocht na de verloren playoffwedstrijd van vorig seizoen het opnieuw proberen in de 5e klasse. Jan Smits en Geert-Jan van Duijnhoven speelden samen met de van zwangerschap teruggekeerde Tessa van den Boogaard tegen de ervaren mannen van Veldhoven 10. De tegenstand bleek erg stug en lastig te verslaan, wat ervoor zorgde dat enkel Jan met zijn noppenspel een wedstrijd wist te winnen. Het team kent een valse start van de competitie met een 1-9 nederlaag. 

Het derde thuisspelende team was team 6, uitkomend in de 6e klasse. Dit bestaat uit twee samengevoegde teams uit het vorige seizoen. Gerdi van den Boomen-Rooijakkers, Conchi Medina Salinas en de debuterende Antoinette Biemans waren veel te sterk voor de jonge tegenstanders van TTCV 7 uit Veghel. Gerdi en Conchi gaven de gasten een ware tafeltennisles door bijna alle wedstrijden in drie sets te winnen. Antoinette heeft na jaren het tafeltennisbatje weer afgestoft en wist direct een punt te pakken. Doordat Gerdi en Conchi samen ook het dubbelspel wonnen starten de dames met een keurige 8-2 overwinning.