Afbeelding

Warbout houdt stand bij sterk bezet toernooi en wordt tweede

Sport Sport

Lieshout - De Lieshoutse schaker Dick Warbout deed afgelopen weekend mee met het Voorjaarstoernooi in Purmerend. Een succesvol toernooi waarbij Warbout tweede werd in een sterk deelnemersveld.

Tijdens het openingswoord werd de Lieshoutse schaker Dick Warbout blij nog even gememoreerd aan de bijzondere partij van dertig jaar geleden. Zelfs grootmeester Lucas van Mil, toen 12 jaar, kon het zich het nog herinneren. 

Als je een grote sprong maakt qua rating weet je ook dat je hoger ingedeeld wordt. Dat het het een gelijkwaardige poule was bleek uit de uitslagen. Één overwinning voor de latere winnaar en de rest waren spannende remises. De drie partijen die Warbout speelde waren van een hoog niveau en waren soms bloedstollend met wisselende kansen. Maar, zoals eerder geschreven, werden het allemaal remises. Terugkijkend kwam Warbout met een tevreden gevoel weer thuis na het behalen van de tweede plaats. Met zijn schaakmaatje, die alles verloor, hebben ze besloten dat ze waarschijnlijk na 29 jaar stoppen met Ta Ta Steel Chess.