Rob van Kaathoven
Rob van Kaathoven Foto: Liesbeth van Boxtel

Rob van Kaathoven wint ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’

Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - De kogel is door de kerk. Rob van Kaathoven werd dinsdagavond 19 oktober uitgeroepen tot winnaar van ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’. 

Het initiatief van GoedeMorgen Media ging in april dit jaar van start met 20 kandidaten. Na iedere fotoronde volgde er een kritische blik van juryleden Joost Duppen en Liesbeth van Boxtel. Aan de hand van een uitgebreid beoordelingsformulier kregen de kandidaten voor iedere opdracht een punt. De twee kandidaten met het laagste punt in een ronde moesten de wedstrijd verlaten. Na 9 rondes waren er voor de finaleopdracht nog drie kandidaten over. Zij gingen zondagochtend 10 oktober op pad om de laatste en beslissende opdracht live uit te voeren onder het toeziend oog van Joost Duppen, Liesbeth van Boxtel (juryleden) en Mark Barten (GoedeMorgen Media). In de video hieronder een korte impressie van deze ochtend.

Tekst gaat verder onder de video.

Na deze spannende finale bleven de drie finalisten in het ongewis. Tijdens de bekendmaking in het gemeentehuis zagen zij voor het eerst elkaars fotoserie. Iedere finalist schoot een zesluik. Debbie Kweens koos voor Beek en Donk, Jeroen Segers voor Aarle-Rixtel en Rob van Kaathoven voor Lieshout. 

De juryleden waren van elke serie onder de indruk en hadden Cynthia Boll (beroepsfotograaf en jurylid van het televisieprogramma ‘Het Perfecte Plaatje’) ingeschakeld om de winnaar bekend te maken middels een video, welke hieronder te zien is.

Tekst gaat verder onder de video.


Rob van Kaathoven werd door Cynthia Boll uitgeroepen tot winnaar van ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’. Hoewel Rob eerder liet weten niet veel fotografie ervaring te hebben, werd al snel duidelijk dat hij tot een van de kanshebbers behoorde. In ronde 3 won Rob voor het eerst een opdracht (Portret). Na deze ronde was hij op dreef en won hij vaker. Zo presteerde Rob ook het best bij de opdrachten ‘Avond’, ‘Close-up’, ‘High-/lowkey’, ‘Kermis’, ‘Oude meester in een nieuw jasje’ en uiteindelijk dus ook de finaleopdracht ‘Het Dorp’. Zo schreef hij maar liefst 7 van de 18 opdrachten op zijn naam. 

Rob ontving uit handen van wethouder Monika Slaets de eerste prijs en mag o.a. een foto maken voor de voorpagina van de kersteditie van DeMooiLaarbeekKrant.

Na een half jaar is er een einde gekomen aan ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’. “Vanwege het succes is de kans groot dat we dit in de toekomst zeker nog eens gaan herhalen”, laat Mark Barten weten. “Wie nog eens na wil genieten kan alle winnende opdrachten uitvergroot zien hangen in het gemeentehuis van Laarbeek. Daar hangen ze tot eind 2021. Ook zijn alle foto’s terug te zien op www.mooilaarbeek.nl.”