De organisatie met Kookheld Henry druk bezig met de voorbereidingen voor het dankjewel diner
De organisatie met Kookheld Henry druk bezig met de voorbereidingen voor het dankjewel diner Foto:

Bedankavond en kick-start voor 3e editie Het DorpsDiner

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Met een ‘Dankjewel-Diner’ voor de kookduo’s die afgelopen september dorpsgenoten aan de eettafel ontvingen, werd afgelopen zaterdag in het Ontmoetingscentrum de succesvolle tweede editie van Het DorpsDiner officieel afgesloten. Het was ook meteen de aftrap van het nieuwe derde seizoen. Dit jaar wordt het Beek en Donkse dorpsevenement gehouden op zaterdagavond 7 september. 

De gasten werden in de huiskamer van het Ontmoetingscentrum ontvangen voor een samenzijn en heerlijk diner bereid door de organisatie en Kookheld Henry Lempers. Ook deze keer met hulp van de lokale ondernemers en donateurs. De kookduo’s hoefden deze keer niet in de keuken aan de slag, maar konden zelf aanschuiven. Drie belangrijke pijlers van Het DorpsDiner - ontmoeting, verbinding, verrassing - werden deze avond ingezet: bij elke gang bepaalt het lot waar de gast mag plaatsnemen. Driemaal verrassing, andere tafelgenoten en nieuwe gesprekken. 

Het DorpsDiner 3.0 - Kermiseditie?
Tijdens de Bedank avond – Het DorpsChefsDiner – werd ook vooruitgekeken naar de komende editie, die dit jaar samenvalt met de Beek en Donkse Kermis. “Daarmee kunnen we dit jaar weer iets vernieuwends doen”, aldus de organisatie. Antoon van Schaijk, medeoprichter van het evenement, zal na dit jaar zijn plek in de organisatie afstaan aan Koen Pennings. Koen is al vanaf de eerste editie een ambassadeur van het evenement samen met zijn vrouw Rosie. Zijn wedervraag op de vraag of hij het dorpsevenement mede wilde organiseren was dan ook typerend voor het enthousiasme. “Kan ik dan nog wel koken?!”

KookDuo of EetDuo?
Een gezellig avondje tafelen met dorpsgenoten op wisselende locaties voor €19,50 per persoon. Als je je aanmeldt als eter, dan eet je een voor-, hoofd- en nagerecht op drie verschillende plekken, gewoon bij mensen thuis aan de keukentafel. Of je geeft je op als kookduo, dan ontvang je 3x4 gasten die bij jou komen eten. Afgelopen jaren als eter meegedaan? Probeer het nu is als Kookduo! Als Kookduo koop je ook een kaartje, maar wordt je ruim beloond met een bomvolle kookmand met ingrediënten en waardebonnen van de lokale ondernemers. Ruim voldoende om voor zes personen een heerlijke verrassende maaltijd te bereiden. Daarnaast mag je als KookDuo natuurlijk zelf aansluiten bij het DorpsChefsDiner en wordt er een kookinspiratie avond voor je georganiseerd voorafgaand aan Het Dorps Diner.

Ook interesse? Ga naar www.hetdorpsdiner.nl, en schrijf je in! Wacht niet te lang, want na twee succesvolle edities moeten ze duidelijk zijn: Vol = Vol.