Afbeelding

61e jaarvergadering 'De Lieshoutse Wielrenners' met feestelijk tintje

Algemeen

Lieshout - De supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’ hield vrijdag haar jaarvergadering. Nadat in 2015 het 60-jarig bestaan is gevierd met onder andere het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd, had deze 61e jaarvergadering ook een feestelijk tintje.

De vergadering kende een heel vlot verloop. Voor de pauze werd 2015 afgehandeld in 8 minuten. De pauze met gratis loterij duurde het langst. De 54 leden die aanwezig waren hadden bijna allemaal een prijsje.

Na de pauze werd 2016 behandeld met verkiezingen en huldigingen. Bij de bestuursverkiezingen werd afscheid genomen van Pierre Steegs, 32 jaren bestuurslid, waarvan 26 jaren 2e secretaris en 9 jaren penningmeester. Naast het gebruikelijk afscheidspresentje werd Pierre Steegs ook benoemd tot erelid van supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’. Voorzitter Carlo Klomp spelde hem het zilveren clubinsigne op. Marcel van de Meulengraaf komt nieuw in het bestuur.

De supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’ kent nu negen ereleden. Dorus van Alphen werd als eerste in 1971 tot erelid benoemd, gevolgd door Hein Verhoeven (1981), André Beerkens (1983), Mien Damen-Schoofs (1983), Piet Damen (1995), Johan van den Hoogenhoff (2007), Peter Schepers (2007), Leo van Berlo (2014) en Pierre Steegs (2016).

Er waren drie gouden jubilarissen, Jo Scheepers, Theo van Berlo en Harrie Verhagen. Zij ontvangen een jubileumspeld. Ook drie robijnen (40 jaren) jubilarissen, Hennie Scheepers, Henk van Berlo en Gerda van Berlo. Zij kregen het herinneringschild en er werden hen bloemen aangeboden.

Paul Hendriks is 25 jaar lid en is het 150ste lid dat als zilveren jubilaris werd gehuldigd. Het herinneringsbord was voor Paul.

Secretaris Leo van Berlo werd ook nog verrast. Voor zijn 40-jarig bestuurslidmaatschap/secretaris ontving hij de Vrijwilligerspenning van de Gemeente Laarbeek.

Het programma werd voorgesteld en de vijfdaagse voor de schooljeugd is van 18 tot en met 22 april het eerste evenement.  De jeugdronde van Lieshout is op 17 april. Zondag 15 mei (1e Pinksterdag) is de 61e Grote Bavaria-Ronde van Lieshout. De data voor het veldritseizoen komen later aan de orde.

De avond werd afgesloten met kaarten. Het rikken werd gewonnen door Doortje Tillemans, 2e was Marijn Minten en 3e Arnoud van de Kam. Bij het jokeren ging de eerste prijs naar Henk Vane, 2e ex aequo Micha Klomp en Laura Steegs.

 

foto: Vlnr: Harrie Verhagen (gouden jubilaris), Pierre Steegs (erelid), Theo van Berlo (gouden jubilaris), Leo van van Berlo (vrijwilligerspenning)