De organisatie van Bourgondival
De organisatie van Bourgondival Fotograaf: Joost Duppen

Bourgondival: Carnavalesk en bourgondisch festival in Ganzegat

Algemeen Carnaval

Aarle-Rixtel - De carnavalsdinsdag in Ganzegat is een evenement rijker. De carnavalsvereniging draagt in samenwerking met Café van Dijk, Café Déja Vu, Plaza Le Patat, Slagerij Hegeman en Groenteboer Frans van den Heuvel zorg voor het programma in de tent op het Heuvelplein. Ganzegatters Ruud van Kilsdonk, Stan Hagelaar en Arjen van den Tillaar leggen DeMooiLaarbeekKrant enthousiast uit wat u van dit vernieuwende programma kunt verwachten.

Carnaval en festival ineen
"Bourgondival staat voor bourgondisch, maar ook voor carnaval én voor festival", steekt Ruud van Kilsdonk van wal. "De bedoeling is dat het vooral een carnavaleske middag wordt, waar je van vermaak en amusement kunt genieten. Maar waar je ook ongestoord met een biertje en een hapje kunt lachen met je vrienden en buurman, over dat wat je in de afgelopen vier dagen hebt meegemaakt. Het vermaak bestaat vooral uit verschillende verrassende elementen. Er loopt bijvoorbeeld een fotograaf rond, die je op ludieke wijze op de foto zet met de prins. Ook lopen er een karikatuurtekenaar en een goochelaar rond tussen het publiek. En natuurlijk is er muziek. De Keiegalmers uit Helmond dragen bijvoorbeeld zorg voor de humoristische en muzikale omlijsting."

Optreden van de burgemeester
"We hadden de burgemeester gevraagd om de middag met een praatje te openen. Maar dat verzoek heeft hij afgekeurd. Hij komt liever een optreden doen. Maar wat dat precies wordt? We laten ons verrassen," zegt Arjen van den Tillaar. Naast een optreden van de burgemeester worden onder andere nog 'Boel Nölle' en 'Verhinderd' verwacht tijdens Bourgondival. "Tijdens een bourgondisch festival ontbreken de hapjes natuurlijk niet," meldt Stan Hagelaar. "Deze worden verzorgd en aangeboden door de organiserende partijen. Ook is er een groot terras en er zijn kraampjes. Het wordt dus een festivalachtig geheel."

Verkoop carnavalsschilderij
Aan het eind van de middag vindt de jaarlijkse openbare verkoop van het carnavalsschilderij plaats. Dat is dit maal gemaakt door Janneke Krijnen. De opbrengst komt net als andere jaren ten goede aan de carnaval in Ganzegat. Kaarten voor Bourgondival zijn voor €7,50 verkrijgbaar bij Snoeperij Jantje, de Boerenbond, Slagerij Hegeman, Groenteboer Frans van den Heuvel, Café van Dijk en Café Déja Vu. Het programma vindt plaats op carnavalsdinsdag 28 februari en start om 13.30 uur (zaal open om 13.00 uur).