Archieffoto: Tekening van het 'Scholenhart' van Aarle-Rixtel, dat inmiddels gebouwd is en momenteel in gebruik is door De Heindert en De Driehoek
Archieffoto: Tekening van het 'Scholenhart' van Aarle-Rixtel, dat inmiddels gebouwd is en momenteel in gebruik is door De Heindert en De Driehoek

Oriëntatie op toekomst Eenbes basisonderwijs in Aarle-Rixtel

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel – Onlangs ontvingen ouders van kinderen die naar de Eenbes basisscholen de Brukelum en de Heindert in Aarle-Rixtel gaan een brief dat het college van bestuur een oriënterend en verkennend onderzoek uitvoert naar de toekomst van het basisonderwijs in Aarle-Rixtel. DeMooiLaarbeekKrant vroeg Wim Klaassen van het Eenbes College van Bestuur naar de aanleiding van dit onderzoek en de mogelijke gevolgen.

Is er een directe aanleiding voor het onderzoek?
"Eenbes staat voor het allerbeste onderwijs," aldus Wim Klaassen. "Dat betekent dat wij voortdurend alert zijn om ons onderwijs ook het beste te houden. Dat is de reden dat wij een oriënterend en verkennend onderzoek zijn gestart waar nog van alles uit kan komen. De directe aanleiding voor het onderzoek is de krimp in het aantal geboortes waardoor er in de toekomst minder kinderen naar school zullen gaan."

Speelt het nieuwe gebouw waarin de Heindert sinds vorig jaar is gevestigd en waarin lokalen leegstaan een rol?
"Het nieuwe gebouw heeft niets met de aanleiding van dit onderzoek te maken. Dat staat er volledig los van."

Een fusie tussen beide scholen zou een mogelijke uitkomst zijn?
"Het antwoord op die vraag zijn wij aan het onderzoeken. Daarbij gaat zorgvuldigheid voor ons boven snelheid. Wat de uitkomst gaat zijn, zullen we dus af moeten wachten en vervolgens eerst met de betrokkenen, waaronder de scholen en de ouders bespreken."

Naast de Brukelum en de Heindert is in Aarle-Rixtel ook openbare basisschool de Driehoek gevestigd. De Driehoek valt onder het bestuur van Stichting Platoo en maakt geen deel uit van het onderzoek. De Heindert, de Driehoek en Fides Kinderopvang maken gezamenlijk gebruik van het nieuwe gebouw dat sinds januari 2016 aan de Schoolstraat in gebruik is. De Brukelum is gevestigd in het schoolgebouw aan de Broekelingstraat.