Marc Min en Anneke Merks (rechts)
Marc Min en Anneke Merks (rechts)

Jongerenwerkers Vierbinden nemen afscheid Bij Cendra

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel – Jongerenwerkers van ViERBINDEN namen woensdag 8 februari afscheid van Cendra jeugd en tienercentrum in Aarle-Rixtel. Voorzitter Ad de Hoon en oud-vrijwilligster Clemence Muno verrasten Anneke Merks en Marc Min met lovende woorden over de goede samenwerking met deze mensen.

Net als Cendra houden deze mensen allebei van korte lijntjes en kordate acties, zodat het kind wordt gehoord. Door de tijd heen hoorden ze bij de Cendra familie en zorgden samen met de jeugd voor een warm thuis. Zo heeft Anneke zich verdienstelijk gemaakt door met regelmaat samen met de vrijwilligers een luisterend oor te zijn voor de opgroeiende pubers en stond ze aan de wieg van de steeds groeiende meidenavonden die een groot succes zijn in Laarbeek.

Marc is een ander verhaal. Hij heeft zich vooral ingezet voor de jeugd die verloren dreigden te raken in deze maatschappij, vanaf het begin (ruim 20 jaar) is Marc betrokken geweest bij Cendra en heeft er mede voor gezorgd dat dit jongerencentrum uitgegroeid is tot een ontmoetingsplaats voor alle jongeren, Zo is het ook aan Marc toe te schrijven dat er een hangplek is ontstaan (just-inn) bij Cendra voor de deur, waar de jeugd dankbaar gebruik van maakt.

Cendra heeft de regel dat een ieder die binnenkomt geniet van vertrouwen, Anneke en Mark hebben laten zien dat ze dit vertrouwen waard zijn. Dag en nacht waren zij bereikbaar voor de jeugd. Daar wil Cendra met hun jeugdige gasten ze voor bedanken en zij wensen hen veel succes toe in hun verdere loopbaan.