Natuurlijk is er ook een vrijmarkt in 't Anker
Natuurlijk is er ook een vrijmarkt in 't Anker

OranjeFestival verplaatst naar 't Anker

Algemeen Evenementen

Beek en Donk – Laarbeek en omgeving viert woensdag en donderdag het mega verjaardagsfeestje van koning Willem-Alexander tijdens het OranjeFestival in Muziekcentrum 't Anker. Gezien de weersvoorspellingen met koude temperaturen en kans op regen heeft de organisatie besloten het evenement te verplaatsen naar het warme en droge Muziekcentrum 't Anker.

Een heleboel muziek, nog meer kinderactiviteiten, een vrijmarkt, en veel meer vormen de smakelijke ingrediënten voor het allereerste OranjeFestival. De start is woensdag om 20.00 uur en het feestje wordt donderdagavond pas afgesloten.

Koningsnacht
Voor het eerst is er tijdens koningsnacht tussen 20.00 en 01.30 uur in Beek en Donk een muzikaal feest ter ere van de koning. Tijdens een gratis toegankelijke avond in het Anker is er de Foute Vinylshow, die eerder al o.a. WiSH Outdoor, de Ganzendonckse Sauwelavond en de '80's, 90's, 00's Party van Radio 8FM plaat draaiden met hun foute hits. Ook tijdens koningsnacht zorgen zij ervoor dat zelfs Willem-Alexander spijt krijgt dat hij niet voor Beek en Donk heeft gekozen deze avond. Het hoogtepunt van de eerste dag van het OranjeFestival wordt echter de uit 9 personen (met 2 zangeressen) bestaande band STOOT. De beste hits van nu en de grote hits van toen, vormen samen een groot feest der herkenning. De muzikanten van STOOT! zijn al jaren samen actief en begeleiden ook zo nu en dan de grote namen uit het land. Het concept van STOOT! is een garantie voor een spetterend feest. Alles klinkt echt zoals het hoort, met stuk voor stuk ras entertainers. STOOT! is een ware topband die o.a. al op Paaspop en vele andere grote festivals stond.

Koningsdag
Op de dag waarop in heel het land de verjaardag van de Nederlandse koning wordt gevierd pakt het OranjeFestival uit met een dag vullend programma, ook weer in Muziekcentrum 't Anker. Vanaf 10.30 uur start de dag met o.a. een vrijmarkt, informatiestands, muziek en heel veel kinderactiviteiten. Voor de kinderen kan een zogenaamde 'voordeelkaart' worden gekocht voor slechts €2,00 (verkrijgbaar bij de stand van de Dorpsraad Beek en Donk). Daarmee krijgen ze niet alleen diverse versnaperingen en gratis drinken (bij de horecastand), maar kunnen ze ook 2 keer aan 15 verschillende spellen meedoen. Rond 12.30 uur komt burgemeester van der Meijden, samen met harmonie O&U, het Sint Antoniusgilde en het Gilde Sint Leonardus, naar het podium. De burgemeester houdt vervolgens een toespraak. Om 13.00 uur begint de grote RTL Telekids Discoshow. Deze zorgt voor urenlang gratis plezier en fun. Om 11.00 en 16.00 uur zijn er verschillende dansshows te zien, welke worden verzorgd door DéDé Dance. Vanaf 16.30 uur gaat de nummer 3 van populairste opkomende party dj's van Nederland, feest DJ Drace, de zaal op z'n kop zetten. Hij wordt rond 17.00 uur opgevolgd door feestband L!NK. Deze 10-mans formatie met 2 zangeressen maakt van ieder event een grandioos feest en gaat dat ook doen tijdens dag 2 van het OranjeFestival. Met de laatste muzikale hoogtepunten gaat feest DJ Joran het eerste OranjeFestival, volgens planning om 22.15 uur, afsluiten.