Uit het leven gegrepen

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Een man en een vrouw: hij een drukke baan, veel op stap en ook 's avonds vaak nog thuis achter de computer. Zij al vijf jaar gepensioneerd, lid van een leesclub, werkt graag in de tuin, leuke vriendinnen, runt het huishouden. Samen op verjaarsvisite bij vrienden en familie, af en toe koffiedrinken bij de kinderen, af en toe samen fietsen en 1x per jaar een vakantie in een hotel.

Geen problemen dus. Totdat hij met pensioen gaat! Het uitslapen, waar hij zich zo op verheugd had, wordt niks omdat hij al zijn hele leven gewend is op tijd op te staan. En dus zit hij 's morgens om 7.00 uur aan het ontbijt. Omdat zij dat voor hem erg ongezellig vindt staat ze dus ook maar om 7.00 uur op met in haar hoofd de plannen voor die dag. Maar haar man heeft geen plannen, dus gaat hij zich met haar plannen bemoeien. Waarom ze dingen doet zoals ze dat altijd gedaan heeft, waarom ze haar boodschappen in die en niet in de winkel met goede aanbiedingen doet, waarom ze alweer met vriendinnen iets heeft afgesproken enz. Conflicten in een, tot dat moment, goed verlopen huwelijk. Nee hij wil niet leren bridgen, biljarten, schaken. Hij mist gewoon zijn werk, zijn verantwoordelijkheden, zijn contacten. Hoe het goed kwam: voor iemand met zijn capaciteiten (en voor ieder ander) waren er via www.laarbeekvoorelkaar.nl heel veel mogelijkheden om zich zinvol in te zetten. Toen hij daar eenmaal de contacten had gelegd, was hij weer gewoon lekker bezig met dingen die hem interesseerden zoals besturen en aansturen binnen de Voetbalvereniging. Zijn vrouw kon weer gewoon de dingen doen zoals ze dat gewend was, samen delen ze hun belevenissen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen of meer informatie over vrijwilligerswerk? Kijk eens op www.laarbeekvoorelkaar.nl of bel naar Stichting ViERBINDEN 0492-328807.