Afbeelding

Jubilerende supportersclub

NULL

Jubilerende supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’



Lieshout - De supportersclub “De Lieshoutse Wielrenners” is opgericht op 12 februari 1955. Aanleiding was Pietje Damen, die in die tijd veel succes boekte.


Zo is Piet Damen nog steeds de enige Nederlander die de zware Vredeskoers (Berlijn-Warschau-Praag) op zijn naam heeft staan. Piet Damen werd in 1958 beroepsrenner en debuteerde met een schitterende elfde plaats in de Tour de France. In 1959 werd Piet Damen N.K. bij de professionals. Na het stoppen van Piet Damen (1968) als actief wielrenner, werd zijn supportersclub in 1969 omgevormd in supportersclub “De Lieshoutse Wielrenners”. Zij is de oudste wielersupportersclub van Nederland.

Nu bestaat de Lieshoutse supportersclub 60 jaar. Ook de grote Bavaria-Ronde van Lieshout zal dit jaar haar 60e editie krijgen en wel op zondag 17 mei 2015.

De vereniging zet de jaarvergadering ook in het teken van het diamanten jubileum. Zaterdag 21 februari om stipt 20.00 uur, is deze vergadering in zaal ‘de Koekoek’ aan de Dorpsstraat te Lieshout. Na de vergadering zal er een ‘wielercafé’ gehouden worden. De bekende en welbespraakte wielerspeaker Rien van Horik zal dit wielercafé leiden. Hij gaat in gesprek met Piet Damen, waar alles mee is begonnen. Ook oud-profwielrenner en oud-Lieshoutenaar Piet Kessels zal deelnemen aan dit gesprek. Alie Zijlmans vertegenwoordigd het het damespeloton. Zij was een van de eerste dames wielrensters in de jaren ‘60. In 1964 verzamelden de dames wielrensters zich in een vereniging. Alie stond aan de wieg van dit initiatief en woonde destijds in Lieshout.

Ook de jubilarissen van de supportersclub, 1 diamanten, 5 robijnen en 6 zilveren leden, zullen in het wielercafé gehuldigd worden. De geschiedenis van 60 jaar supportersclub ‘De Lieshoutse Wielrenners’ zal in de aandacht staan in een kwis. Het jubileum wordt echt gevierd met het KNWU Nederlands Kampioenschap op de weg voor de jeugd. Dit zal in Lieshout gaan gebeuren op zondag 7 juni. Kijk ook op www.lieshoutsewielrenners.nl en www.nklieshout.nl.


Foto: Piet Damen op eerste contributiekaart supportersclub