Zelfregiebijeenkomst Contactgroep Laarbeek

NULL

Zelfregiebijeenkomst Contactgroep Laarbeek


Lieshout - Ben Rooijakkers, zelfregiecoach en bestuurslid van ZelfhulpVerbindt.nl, houdt op dinsdag 17 maart de maandelijkse bijeenkomst voor mensen met stress, overspannenheid, burn-out, burn-in of andere ervaren beperkingen. De bijeenkomst is in het Fransiscushof, op het adres Fransiscushof 17 te Lieshout en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is vrij en gratis.


Sinds mensenheugenis is er al sprake van zelfhulp. In de oertijd wisselden mensen met elkaar ervaringen, tips en trucs uit bij het jagen op wild, maken van vuur en veroveren van partners. Rond het begin van de jaartelling kwamen lotgenoten bijeen op pleinen in stad of dorp om elkaar te steunen en figuurlijk en soms letterlijk ‘op de been’ te helpen. Afgelopen decennia heeft men als ervaring- of lotgenoten en zelfhulpdeskundigen ruime persoonlijke ervaring opgedaan en goede resultaten bereikt met Zelfhulp. Zelfhulp heeft zich bewezen als preventieve, participatieve en repressieve aanvulling op de voor de mensen beschikbare formele, professionele zorg. Mensen die met zelfhulp direct of indirect in aanraking komen en als lotgenoot deelnemen aan het proces zelfhulp, blijken beter in staat hun eigenwaarde te herwinnen en vanuit zelfregie en met eigen kracht te werken aan hun herstelproces. Zij doen dat zelf, maar met zelfhulp hoeft dat nooit alleen. Uit onderzoek blijkt dat zelfhulp de vraag naar zorg voorkomt, verminderd of vertraagd en daarmee ook de zorgkosten naar beneden brengt.

In de praktijk blijkt dat zelfhulp, de kracht van zelfhulp en het nut van zelfhulp nog steeds te weinig bekend is in Nederland. Uit ervaring en op basis van gepubliceerde onderzoeken, artikelen en boeken weet men dat door deze onbekendheid te weinig gebruik gemaakt wordt van zelfhulp en ervaringskennis. Hierdoor blijven veel ‘verborgen schatten’ onaangeroerd. Schatten die voor ieder mens relatief drempelloos en zonder wachttijd in de directe omgeving bereikbaar en gratis beschikbaar zijn.

Praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt helpt echt je positieve spiegelbeeld te herstellen; makkelijker om te gaan met de situatie waarin je leeft; en het zonder schuldgevoel weer maken van keuzes voor jezelf. Wilt u meer informatie of vooraf aanmelden dan kan dat via: Ben Rooijakkers, tel. 06-51915657 of mail ben@zelfhulpverbindt.nl.