T.V. ’t Slotje verliest van MTV/Esther Lieveld

Sportnieuws

Beek en Donk - De tweede thuiswedstrijd in de tennishal d’n Ouwe Toren werd met dezelfde cijfers verloren als tegen TC Venlo, namelijk 12-36. Toch zag je een verschil in houding op de baan. Ook het wedstrijdniveau lag dichter bij elkaar dan de vorige speeldagen.

Daarom hebben de coaches Jorg Gussenhoven en Bowen Straatman ook veel lof over voor het team en zijn ze zeker te spreken over de sportiviteit, die de hele club uitdraagt.

Vrijdags voor de wedstrijddag is ook speciaal Hans Buddingh als extra motivator/trainer om de spelers het juiste spelopvatting mee te geven voor de komende wedstrijden. Wel weten ze inmiddels, dat het moeilijk wordt om voor klassenbehoud te gaan, maar het nog niet onmogelijk. Komende wedstrijd tegen Dullens Tennis Academy wordt uitgemaakt wie in de eerste divisie mag blijven.

Vooral tot en met 12 jaar staan de kinderen Daphne Graat, Meike Lahaye, Nienke v.d. Rijdt, Swen van Steenbergen, Wouter van der Avoird en Teun Jongmans tegen gemiddeld anderhalf tot 1 jaar oudere kinderen te spelen, die meer kracht met zich meebrengen. Ondanks dat lieten ze bravoure zien en durf te blijven spelen met opgeheven hoofd. Teun Jongmans liet zelfs zijn tanden zien en bracht in een schitterende wedstrijd de tegenstander wankelen. Uiteindelijk werden het twee tiebreaks, die beide kanten opvielen.

Bij de 14-jarigen waren het Tom Booy, Timo Hocks en Maud van Oosterwijk, die een duit in het zakje deden. Wel hadden Kim van de Broek en Maaike Jongmans in de eerste set ook kans op een punt.

T/m 16 jaar was Ilse van Rooij goed op dreef. Zij won haar singel overtuigd en samen met Myrne van Erp speelden ze gelijk en kans op twee punten. Mats Biemans zorgde voor het andere punt.

De 20-jarigen haalden Gideon van Esch en Loes Vermeulen de nodige punten binnen. Terwijl Giulia Hens er ook erg dichtbij zat. Ook de dubbel van Bas de Bont en Gideon van Esch had in de eerste set een andere winnaar verdient. Na een 4-1 voorsprong ging de set in een tiebreak naar de tegenstander.

Nu is het hopen dat het team kan pieken op 24 januari uit in Hoensbroek tegen DTA.