De start van de Oranjeloop in 2016
De start van de Oranjeloop in 2016

Oranjeloop en ouder-kindloop in Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Lieshout staat op zondag 23 april weer in het teken van de Oranjeloop, de ouder-kindloop en de scholenloop. Runnersclub Lieshout tekent voor de organisatie van alweer de 30ste editie.

Voor de start van de Oranjeloop is het aan de kinderen om hun krachten met elkaar te meten. Om 9.30 uur is er een gezamenlijke warming-up, gegeven door Maike van Veggel bij de kiosk, daarna kunnen de jongsten met papa of mama, of misschien wel opa of oma een klein rondje van 500 meter afleggen nabij de kiosk. Aansluitend is het de beurt aan de basisschoolleerlingen.

Inschrijven kan vanaf 8.45 uur bij de kiosk, kosten €1,00

Om 11.00 uur gaat dan de Oranjeloop van start met vele deelnemers uit Laarbeek en omgeving, voor hun 5, 10 of 15 kilometer en de halve marathon. Natuurlijk verschijnen ook veel leden van Runnersclub Lieshout aan de start. De 5 en 10 kilometer zijn uitermate geschikt voor elke trimmer of sporter. Tijdwaarneming wordt gerealiseerd door TrachReg met behulp van een chip

Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven kan vanaf 8.30 tot 10.15 uur in sporthal de Klumper aan de Papenhoef in Lieshout, kosten €9,00. De eerste 3 lopers op elke afstand ontvangen een geldprijs, daarnaast is er een attentie voor de eerst aankomende Laarbeeker op de halve marathon.

Rond de kiosk zijn een aantal activiteiten, zoals een springkussen, schmink en muziek. Door Running Team Laarbeek worden er wafels gebakken, opbrengst is voor de Roparun. Meer informatie vindt u op www.runnersclublieshout.nl.