Neeltje Berkvens houdt goed overzicht in de aanval van Flamingo’s
Neeltje Berkvens houdt goed overzicht in de aanval van Flamingo’s Foto: Ine Coolen

Opnieuw twee punten voor Flamingo's 1

Mariahout – Het was koud op tweede paasdag 's ochtends, heel af en toe scheen er een zonnestraaltje op sportpark de Heibunders waar MKV op bezoek was voor de wedstrijd tegen Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten.

De Mariahoutse dames wisten gelukkig de gehele partij telkens één of twee doelpuntjes voorsprong te behouden, want het spel was niet ijzersterk deze ochtend. Het ontbrak aan scherpte, de rebound was niet sterk, de passing kon beter en in de eerste helft liet de verdediging steekjes vallen. Waar de thuisploeg teveel kansen nodig had, gooide de uitploeg er, ondanks de straffe wind, relatief makkelijk wel een aantal afstandsschoten in. De thuisploeg moest het in de eerste helft hebben van een doorloopbal van Neeltje Berkvens. Een aantal korte kansjes van Ada Kornuijt en Helen van Wanrooij en twee rake strafworpen door Martje van de Broek. Evenals voorgaande weken zou Flamingo's in de tweede helft moeten laten zien waarom het de eerste plek bezet, de kansen moeten beter worden benut. Het aanvalsspel werd in ieder geval sneller en er werd meer gevaar gesticht. Hierdoor kon Ada Kornuijt de 7-4 aantekenen met een mooi doorloopbal. Het lukt MKV opnieuw om twee keer van afstand te scoren, waardoor ze dichtbij blijven. Door scores van Manon van Eijndhoven en opnieuw Ada Kornuijt weet Mariahout de marge op drie doelpunten te brengen. De ploeg slaagt er vervolgens in om dit tot het eindsignaal vast te houden. Neeltje Berkvens en Martje van de Broek nemen nog beide een doelpunt voor hun rekening en bepalen de eindstand op 11-8. Flamingo's 1 behoudt door deze winstpunten de koppositie. De komende twee weekenden zijn vrij van competitie. Op zondag 6 mei staat een uitwedstrijd in Lottum op het programma.

Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, wist zich na de verliespartij van vorige week, deze maandagochtend te herpakken. In de eerste helft lieten de cijfers (4-3 bij rust) nog niet zien dat Mariahout de sterkste partij was, vooral door het aantal gemiste kansen. Het tweede deel van de wedstrijd dirigeerde de thuisploeg de wedstrijd. Kansen werden afgewerkt en er werd sterk verdedigd. De overwinning voor Flamingo's 2 kwam geen moment meer in gevaar, 11-6.