Maaike van Linschoten (2e van links) viert schoot Sparta'25 VR1 naar een bevrijdende 0-2 voorsprong

Kampioensstrijd Sparta'25 VR1 nadert climax

Beek en Donk – Een zeer spannende ontknoping in de competitie van Sparta'25 VR1. Na een moeizame winst afgelopen zondag tegen Gemert VR2 mogen de groen-witten zich gaan opmaken voor een 'alles-of-niets' wedstrijd tegen mede-kampioenskandidaat Rhode VR1.

De wedstrijd tegen Gemert startte voortvarend. Binnen 5 minuten nam Sparta de leiding na een afstandsschot van Kiki van Schijndel. Daarna moesten de groen-witten echter alle zeilen bijzetten om een gelijkmaker te voorkomen. Gemert was gretig en zocht naar de 1-1. Echter kreeg Sparta af en toe ook een mogelijkheid, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Het goede spel van de laatste weken kon in Gemert niet getoond worden.

Na rust wist keepster Marjolein Verhagen met enkele fantastische reddingen de groen-witten aan de goede kant van de score te behouden. Dat Sparta efficiënt met de kansen omgaat, bleek ook nu weer. Een van de weinige mogelijkheden werd door spits Maaike van Linschoten prima binnengeschoten. Met deze belangrijke 0-2 keerde de rust wat meer terug in de ploeg en kon de wedstrijd redelijk eenvoudig worden uitgespeeld.

Doordat ook de dames van Rhode hun voorlaatste wedstrijd wisten te winnen, bepaalt de laatste competitiewedstrijd wie zich tot kampioen mag kronen. De vrouwen van Sparta staan 1 punt voor op Rhode en hebben aan een gelijkspel voldoende voor de titel. Ze kunnen alle support gebruiken om de wedstrijd tot een goed einde te brengen! Deze wedstrijd wordt zondag 14 mei gespeeld op Sportpark 't Heereind in Beek en Donk en start om 11.00 uur.