Topklasser T.V. 't Slotje strijdend ten onder

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Topklasser T.V. 't Slotje ging strijdend ten onder tegen Bastion Baselaar. Meteen de eerste singel was een ware slijtageslag mede door de wind. Kopman Stan de Haan mocht het opnemen tegen de zeer ervaren en oud-wereldkampioen Veteranen Bas Snelders.

De eerste set had een raar scoreverloop. Snelders kwam 4-0 voor, maar door een wederopstanding van de Haan werd het weer 4-4 en zelfs 6-6. In de tiebreak was het Snelders die het initiatief nam en daarmee deze toegeëigende. De tweede set verliep juist andersom. De Haan kwam 4-2 voor. Het werd toch weer 4-4 en weer 6-6. Nu nam Stan de Haan het initiatief en daarmee trok hij de stand gelijk. De derde set waren beide spelers gespannen en liep het tot 4-4 weer gelijk op. Snelders trok zijn game over de streep en wist in het vervolg na een lange game de break te forceren en daarmee de wedstrijd.

Koen Schuurmans had tegen Maurice Jacobs in de eerste set weinig te duchten en werd het zelfs 6-0. De tweede set had hij aan een break genoeg om met 6-4 de wedstrijd te winnen. Rob Heijnen mocht het opnemen tegen Niels Kok, nummer 9 van de wereld 50+. Helaas kon Heijnen het Kok niet moeilijk maken(1-6/2-6).

Vervolgens was het aan Hoofdtrainer Jorg Gussenhoven om de stand gelijk te trekken tegen Nederlands nummer twee 40+ Maarten de Bruijne. De eerste set ging met goed spel naar Gussenhoven met 6-3. Daarna kwam de Bruijne beter in zijn spel en nam een voorsprong van 3-0. Toch kon Gussenhoven de break ongedaan maken en de set mondde uit in een tiebreak. Hier was het ook stuivertje wisselen. De Bruijne kwam 4-0 voor, 5-4 achter en won uiteindelijk met 7-5. De derde set werd een cliffhanger. De eerste 5 games duurde alleen al meer dan 25 minuten. Toch wist de Bruijne het bij 5-3 de winst te pakken.

De dubbels van Bastion staan bekend om hun niveau. Dat gaf ook de doorslag. Beide dubbels werden gewonnen en daarmee kwam de einduitslag op 1-5 verlies voor 't Slotje.

Onnodig verlies volgens hoofdcoach Jorg Gussenhoven. "Stan de Haan en ikzelf hebben het team tekort gedaan door beide in drie sets te verliezen, terwijl winst in het verschiet lag. De eretreffer kwam van Koen Schuurmans. We moeten onze tanden nog laten zien tegen Ltv de Zoom en Bastion Baselaar 2. Het gaat een spannende ontknoping opleveren."