Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Let op; mogelijk kinderlokkers actief in de regio

112-berichten

Laarbeek/regio - Uit meerdere berichten blijkt dat er ‘kinderlokkers’ actief zijn in onder andere de regio Helmond en Eindhoven. Ook in Laarbeek zijn de waarschuwingen doorgestuurd en wordt gevraagd extra op te letten.

Zo is in Helmond, bij Kindcentrum Mondorijk, donderdag alarm geslagen door kinderen nadat twee vrouwen hadden geprobeerd om ze mee te lokken. Het zouden vrouwen zijn die zich als oma voordoen en kinderen aanspreken voor snoep en kittens/puppy’s.

De vrouwen, met allebei een lange jas aan, zouden na schooltijd aan het hek op het schoolplein hebben gestaan. De politie is gebeld en zij bevestigen dat ze in de buurt onderzoek hebben gedaan. “We nemen dit serieus en hebben meteen in de omgeving gezocht naar de eventueel betrokken vrouwen, maar niemand meer aangetroffen. We moeten het doen met het verhaal van de kinderen. Maar we willen natuurlijk graag met die vrouwen spreken om in ieder geval na te gaan wat hun intenties waren”, zo meldt een woordvoerder van de politie aan Omroep Brabant.

De politie waarschuwt ouders om goed op te letten en dit ook te vertellen aan hun kinderen. Maar daarbij willen ze geen paniek zaaien en onrust voorkomen. “We vragen mensen nadrukkelijk geen hetze te beginnen. Wel vragen we mensen met meer informatie om zich te melden.”