Afbeelding

Vier Laarbeekse dames in ‘Het Hypnosedrankje van Professor Bij de Pinken’

Kunst & Cultuur

Laarbeek/Helmond - Vier Laarbeekse dames spelen in familievoorstelling Houtse Toneelgroep ‘Het Hypnosedrankje van Professor Bij de Pinken’. 

Volgens traditie speelt de Houtse Toneelgroep dit voorjaar weer een leuke familievoorstelling in De Geseldonk te Helmond. En hoe bijzonder: dit jaar is de toneelgroep weer met een Laarbeekse dame uitgebreid, waarmee er nu in totaal vier dames uit Laarbeek bij deze toneelgroep meespelen: Belinda Kester, Connie Jonkergouw, Dianne Verbakel en Janine van Doesselaere. De dames hebben het goed naar hun zin bij de Houtse Toneelgroep: “In het voorjaar spelen we altijd een voorstelling voor kinderen/families en in het najaar voor volwassenen. Dit houdt het ontzettend afwisselend. We spelen echt vanalles. Knotsgekke avonturen, kluchten, maar ook thrillers. Als speler haal je hier veel uitdagingen uit.” 

Op 11 en 12 maart zet de Houtse Toneelgroep het vrolijke, avontuurlijke stuk ‘Het hypnosedrankje van professor Bij de Pinken’ op de planken. De regie is in handen van Krista Saarloos, die hiermee haar debuut maakt als regisseur. Dit jaar is het toneelstuk wederom geschreven door Janine van Doesselaere.

Het verhaal
Eureka! Het is professor Bij de Pinken eindelijk gelukt om een hypnosedrankje uit te vinden. Wanneer buurmeisje Jet en haar vriendin Sam stiekem de werkkamer van de professor binnensluipen, nemen ze per toeval dit drankje mee, zonder te weten wat voor spannend avontuur ze ermee zullen gaan beleven. Want wat voor snode plannen smeden de stuntelboeven Klepto & Klepto? Wat ziet overbuurvrouw Nel Totebel allemaal door haar splinternieuwe verrekijker? En waarom wordt zij een nacht gevangen gehouden door de professor? Hoe komt het dat Sjakie de spin bevroren is?

Het publiek beleeft het allemaal mee in deze waanzinnig leuke familievoorstelling vol grappige raadsels. Voor meer informatie of om tickets bestellen, ga naar www.houtsetoneelgroep.nl.