Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Een groot feest tijdens de dorpsfeesten

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Waar twee jaar geleden de dorpsfeesten afgelast moesten worden, is de organisatie dit jaar helemaal klaar voor de volgende editie. De afgelopen twee jaar hebben ze een aantal veranderingen door kunnen voeren wat ervoor gaat zorgen dat dit weer een prachtige editie gaat worden. 

Ondanks dat twee jaar geleden besloten moest worden om de dorpsfeesten niet door te laten gaan, besloot de organisatie niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zo werd er een escape-plein voor de jeugd georganiseerd. Maar daarnaast gaf dit de organisatie de ruimte om het normale programma aan te passen. “We wilden de drempel verlagen voor nieuwe deelnemers zodat nog meer mensen kunnen genieten van de dorpsfeesten”, vertelt Michael Ketelaars, een van de organisatoren. “Na het succes van het escape-plein vorig jaar, staan er ook dit jaar weer activiteiten gepland voor de basisschoolkinderen uit Aarle-Rixtel”. Op vrijdagmiddag vindt er een crazy 88 plaats, waarbij de kinderen zoveel mogelijk van de 88 opdrachten moeten proberen uit te voeren. Vervolgens wordt er samen frietjes gegeten en vindt er daarna een spectaculaire afsluiter in de tent plaats met de partycrasher, dit om de jeugd ook een feesttent gevoel te geven. “We hebben besloten om de optredens voor de jeugdploegen te schrappen, zodat er niks voorbereid hoeft te worden door de groepen zelf. Zo is het nog makkelijker om mee te doen”, vertelt Michael. Zaterdag zal de zeskamp en de prijsuitreiking plaatsvinden.

Feesttent 
Maar daarnaast zijn er nog enkele andere wijzigingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe website ontwikkeld door Dennis Coppens en een nieuw logo ontwikkeld door Thijs van Uden. “We hebben ervoor gekozen om dit jaar de tent bij ‘t Pumpke op het heuvelplein neer te zetten. De dorpsfeesten zijn er voor iedereen en daar vonden we een centrale locatie goed bij passen”, vertelt Michael. Op de zaterdagavond vindt dit jaar ‘talent in de tent’ plaats. Waarbij de deelnemers hun talenten zullen laten zien op het podium, dit kan variëren van stand-up comedian tot live muziek of een dans act, maar ook een traditioneel dorpsfeesten optreden behoort tot de opties. Iedere avond zal afgesloten worden met een of meerdere feestacts met op zaterdag een feestband. Ook de zeskamp ondergaat enkele kleine wijzigingen. ‘”Dit jaar zal de focus niet alleen liggen op kracht en uithoudingsvermogen, maar zal de focus ook op inzicht en behendigheid komen te liggen. Zo krijgt iedereen de kans om mee te doen”, aldus Michael.

Op maandag 14 maart staat er om 20.00 uur een informatieavond voor de volwassenen gepland, en op dinsdag 15 maart om 20.00 uur een informatieavond voor de jeugd. Deze zullen plaatsvinden in de Dreef. “Ik hoop dat we weer een prachtige editie mogen beleven met veel deelnemers. Iedereen kan zich tot 22 april aanmelden via www.dorpsfeestenaarlerixtel.nl”, vertelt Michael.

Michael Ketelaars