Afbeelding

Let op; vanaf morgen blauwe parkeerschijf op Piet van Thielplein

Algemeen

Beek en Donk - Het Piet van Thielplein is een drukbezochte plek in Laarbeek. Het plein wordt dit jaar heringericht zodat het stenige plein een groenere uitstraling krijgt. In februari zijn ze gestart met de werkzaamheden, maar door de werkzaamheden zijn de parkeerplekken op het plein schaars. Om te zorgen voor een goede doorstroming neemt de gemeente daarom vanaf 1 mei een nieuwe maatregel.

Zolang de werkzaamheden duren op het Piet van Thielplein wordt vanaf die datum een blauwe-parkeerzone ingesteld. De maatregel geldt vanaf 1 mei voor maximaal vier maanden. Invalideparkeerplaatsen zijn van deze maatregel uitgesloten. Van maandag tot en met zaterdag kunnen bezoekers van 8.00 tot 18.00 uur alleen parkeren op het Piet van Thielplein (en een gedeelte van de Koppelstraat) met een parkeerkaart. Auto’s mogen dan twee uur geparkeerd worden, dus vergeet je blauwe parkeerkaart niet voor de voorruit te leggen. Op zondag blijft het vrij parkeren op het Piet van Thielplein. Mocht je nog geen parkeerschijf hebben, dan kun je deze gratis ophalen bij Yours Fashion en Van Den Heuvel Boek en Kantoor.


De blauwe parkeerschijf (achterkant) die gratis op te halen is bij Van Den Heuvel Boek en Kantoor en Yours Fashion

Er wordt hard doorgewerkt op het Piet van Thielplein, want fase 1 is inmiddels bijna voltooid. De eerste contouren zijn al zichtbaar en zodra deze fase afgerond is kunnen auto’s ook op het nieuwe gedeelte parkeren. De winkels blijven goed bereikbaar op het Piet van Thielplein.