Afbeelding

Opschoondag en wandelingen bij IVN Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Zaterdag 19 maart is het weer Landelijke Opschoondag. Overal steken mensen de handen uit de mouwen voor een grote schoonmaak van het land. Ook IVN Laarbeek doet hier aan mee. De ontvangst van de deelnemers is tussen 8.45 en 9.00 uur met koffie en thee. Locatie verenigingsgebouw de Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. 

Daar worden de grijpstokken, afvalzakken met openhoud-beugels en veiligheidshesjes uitgedeeld. Deelnemers moeten zelf zorgen voor handschoenen. Men kan een eigen of een aangewezen route kiezen. Volle afvalzakken worden door IVN Laarbeek verzameld en afgevoerd. Tussen 11.30 en 12.00 uur stoppen ze en kunnen de verzamelmaterialen weer bij de Bimd worden ingeleverd. Ze sluiten af met koffie en koek. Aanmelden kan via evenementenwerkgroep@ivnlaarbeek.nl, maar gewoon inlopen op zaterdagochtend mag ook. Doe ook mee en maak je buurt voorjaarsklaar!

Wandeling Ruweeuwsels
Wandel mee met ervaren gidsen van IVN Laarbeek op zondagmorgen 20 maart. Verzamelen bij Sluis 5, Achterbos 5737PR Lieshout. De wandeling begint om 10.00 uur en eindigt circa 12.00 uur. Waanzinnig mooi is natuurgebied De Ruweeuwsels in het voorjaar. Tapijten vol bosanemonen, die vooral in het zonlicht hun bloemblaadjes uitvouwen tot een witte pracht. Daarbij het tere speenkruid en het grootbloemig muur. Dat alles in een vochtig broekbos, afgewisseld met een aantal weitjes. Een fantastisch gebied. De bomen staan tijdens deze wandeling nog niet volop in blad. Vogels zijn nu goed te zien en te horen. Met een beetje geluk hoor je de zwarte specht, of zie je zelfs de kleine bonte specht. Met bijna honderd procent zekerheid is de tjiftjaf te zien en te horen. Hij is een van de eerste vogels die terugkeert uit de winterkwartieren. In het centrum staan enkele zeer oude beuken. Het gebied is in beheer bij het Brabants Landschap.

Publiekswandeling IVN Natuurtuin De Bimd
Op 27 maart is er weer een wandeling in Natuurtuin De Bimd onder leiding van de ervaren natuurgids Gerrit Post. Aanvang 8.30 uur, einde ca 10.30 uur. Vertrekpunt Beekseweg 3, Aarle-Rixtel. Deelname en koffie na afloop zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld. Gerrit Post is coördinator van de tuinwerkgroep van IVN Laarbeek en een zeer ervaren gids. Tijdens de wandeling laat hij u genieten van bomen en bloemen, het blote voetenpad en de kruidencirkel. Hij leidt u langs fruitbomen, knotwilgen, een insectenmuur en het onlangs aangelegde Tiny Forest. Maar er is nog veel meer te zien en beleven. Wandel eens mee en geniet!