Afbeelding
Foto: Martin Prick

Jubileumfeest Wit-Gele Kruis eindelijk in aantocht

Activiteiten & Evenementen

Lieshout/Mariahout - In april 2020 was het 100 jaar geleden dat het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout werd opgericht. Oorspronkelijk stond het jubileumfeest gepland voor 25 april 2020. Zoals bekend gooide de coronapandemie roet in het eten en moest het feest worden afgeblazen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Op zaterdag 23 april 2022 is het eeuwfeest terug op de agenda.

Dat lijkt de organisatie voldoende reden voor een groot feest. Dit feest zal gestalte krijgen in de grote zaal van het Dorpshuis Lieshout van 14.00 tot 18.00 uur. Naast een aantal genodigden ontvangen alle leden van het Wit-Gele Kruis een uitnodiging om aan het feest deel te nemen. Ze kunnen ongeveer 250 personen plaatsen.

De middag wordt gepresenteerd door Wim Daniëls. Hij zal de aanwezigen door een aansprekend programma loodsen. Hoogtepunt is onder meer de presentatie van het jubileumboek ‘100 jaar zorg dicht bij huis’. Daarnaast wordt de film die is gemaakt bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging opnieuw vertoond. De oorspronkelijk ‘stomme’ film is inmiddels gedigitaliseerd en opgevuld met muziek en een voice over. Heemkundekring ’t Hof van Liessent heeft in de feestruimte een minitentoonstelling ingericht van oude gebruiksartikelen zoals die vroeger door het Wit-Gele Kruis werden gebruikt. Harmonie Caecilia en het Sint Servatiusgilde zullen eveneens acte de présence geven.

In aanloop naar het eeuwfeest zal het Wit-Gele Kruis wekelijks in DeMooiLaarbeekKrant 2 foto’s plaatsen die zijn genomen uit de film van het vijftig jarig bestaan in 1970. De kinderen die op deze foto’s staan, hebben inmiddels de respectabele leeftijd van 60 tot 70 jaar bereikt. Degenen die zichzelf herkennen op de foto’s worden uitgenodigd om zich te melden bij het Wit-Gele Kruis op telefoonnummer 06-10176216. Als beloning ontvangen zij een exemplaar van het jubileumboek. Verdere informatie vindt u op www.wit-gelekruis.nl.