O&U in Delft
O&U in Delft

O&U in Delft en instrumentenmarkt

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk/Delft - Een feestelijk moment voor de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning uit Beek en Donk. Op zaterdag 2 april 2022 reisde het harmonieorkest af naar Delft voor een concert in samenwerking met de Koninklijke Harmoniekapel Delft. Sinds corona was dit weer het eerste uitwisselingsconcert. Met gezonde spanning en een goede dosis zin vertrok het harmonieorkest dus richting Delft.

Ondanks dat het concert pas in de avond plaatsvond, vertrok de bus vanuit Beek en Donk al om 12.00 uur richting Delft. Na een gezellige busrit was er een leuk middagprogramma georganiseerd. Met een boottocht door de grachten van Delft leerden de muzikanten de geschiedenis van Delft kennen. In de avond was het tijd voor het ‘echte’ werk. Het concert vond plaats in de Vredeskerk. Bij de voorrepetitie werden de laatste puntjes op de i gezet en kon het harmonieorkest wennen aan de akoestiek in de kerk. Het orkest was er klaar voor! Het publiek werd onder andere getrakteerd op het stuk Symphonic Dances from West Side Story, het meesterwerk van componist Bernstein wat ook wereldwijd bekend werd via de musical en films.

Voor enkele van de jonge muzikanten van het harmonieorkest was het hun eerste concert met het harmonieorkest. Een spannend en gaaf moment. Het smaakte naar meer. Lijkt het jou en/of jouw zoon/dochter leuk om net als de muzikanten van het harmonieorkest (samen) muziek te maken? Donderdag 7 april 2022 organiseert de Stichting Muziekopleiding O&U een instrumentenmarkt. Vanaf 20.00 uur kun je vrijblijvend verschillende instrumenten uitproberen en ervaren in Muziekcentrum Het Anker. Hieraan voorafgaand, vanaf 19.30 uur, kun je komen luisteren naar mr pBone en de leerlingen van basisschool De Raagten die samen een concertje verzorgen.