VIDEO

Teken- en toneelcursus afgerond; Cool dat kinderen zo creatief zijn

Activiteiten & Evenementen

Mariahout – In het buurthuis van Mariahout was er op 10 april een tentoonstelling in het thema ‘Sprookjes’. Ook voerden kinderen het toneelstuk ‘Mathilda’ op.

Het thema was sprookjes. Kinderen die afgelopen weken een cursus volgden maakten allemaal mooie dingen zoals heksenhoeden van stof, elfjes van pastelkrijt, op papier gedrukte lelijke eendjes met linoleum en kleipoppetjes die allemaal een emotie uitdrukten. Het was heel druk bij de tentoonstelling, maar toen het toneelstuk begon werd het nog drukker.

Toneelstuk Mathilda
Het stuk ging over Mathilda. Mathilda is een meisje dat heel erg slim is en dingen kan die de meeste mensen niet kunnen. Op haar derde las ze al volwassen boeken, maar haar ouders waren niet echt goede ouders. Ze vergaten haar naam de hele tijd en dachten alleen maar aan zichzelf. Het stuk werd opgevoerd door kinderen die bij Toneelgroep Mariahout een cursus volgden. Iedereen deed het supergoed. De kinderen zaten goed in hun rol en wisten de teksten goed over te brengen. In de zaal zaten veel trotse opa’s en oma’s, ooms en tantes en vaders en moeders en natuurlijk broertjes en zusjes. De toneelspelers hadden goede acteer skills en je kon op het einde een handtekening van ze krijgen.

DeMooiLaarbeekTeenz waren ook aanwezig en zij maakten een vlog.