Organisatie DorpsDiner Beek en Donk, vlnr: Mandy Prinsen, Jimmy van der Leemputten en Antoon van Schaijk
Organisatie DorpsDiner Beek en Donk, vlnr: Mandy Prinsen, Jimmy van der Leemputten en Antoon van Schaijk Foto: Joost Duppen

Het DorpsDiner in Beek en Donk – Jij schuift toch ook aan?!

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Wie is toch eigenlijk die buurtbewoner waar je regelmatig ‘hallo’ tegen zegt als je elkaar op straat tegenkomt? En diegene voor je bij de kassa ken je wel van gezicht, maar hoe heet hij of zij eigenlijk? Je hebt je eigen vrienden en familie, maar ken je de mensen in je eigen buurt eigenlijk wel?

Vanuit die gedachte starten Jimmy van der Leemputten, Mandy Prinsen, Antoon van Schaijk een nieuw evenement voor Beek en Donk: Het DorpsDiner, op zaterdag 3 september. Op een avond samen tafelen met drie keer zes verschillende dorpsgenoten. “Mensen worden, mede door de vervelende corona-periode, meer en meer in hun eigen kringetje ‘opgesloten’. Iedereen is druk, druk, druk en ‘s avonds gaan de luiken (vaak letterlijk) dicht. We willen ‘die luikjes’ graag samen openmaken. Zoek elkaar eens op, kom met elkaar ‘echt’ in contact en leer je dorpsgenoten kennen”, legt Antoon uit. “We willen dat dorpse karakter van Beek en Donk weer terug laten komen. Samen zijn wij uiteindelijk verantwoordelijk voor een gezellige leefgemeenschap met aandacht voor elkaar. Het DorpsDiner wordt heel laagdrempelig en moet dan ook voor iedereen toegankelijk zijn.”

Zaterdag 3 september
Op zaterdagavond 3 september zal de eerste editie van Het DorpsDiner plaatsvinden. Bij elke van de drie gangen zit je in een andere samenstelling bij een ander kook-adres aan tafel. “Iedereen kan zich inschrijven als kookduo of als eetduo. Wanneer je inschrijft als Kook-duo word je rijkelijk ‘lokaal’ ondersteund in de voorbereiding en uitvoering van jouw DorpsDiner. Maar ook individueel kun je je inschrijven en garanderen wij dat je een gezellige avond hebt”, vertelt Jimmy. “Bij het voor-, hoofd-, en nagerecht rouleren we de duo’s, zodat je telkens met andere mensen aan tafel zit. We hopen dat er dan die verbinding ontstaat, tussen alle dorps- en buurtgenoten en dat alle deelnemers welke aanschuiven aan Het DorpsDiner met elkaar genieten van een gezellige avond.”

Wie komt waar aan tafel?
Mandy voegt toe: “Aan de hand van de inschrijvingen gaan wij uiteindelijk de puzzel leggen van wie waar aan tafel komt. Dat gaan we proberen volledig willekeurig door elkaar te husselen zodat het telkens weer een verrassende en interessante samenstelling wordt. We willen met iedereen een gezamenlijke start (DorpsDiner-kick-off) en finish (DorpsDiner-afterparty) maken bij Café Thuis. Vervolgens krijg je ter plekke pas te horen krijgt waar je heen gaat. Op de fiets van Kookduo A, naar B, naar C.”

Deelnemers kunnen zich aanmelden als gasten (lees=eters), als kokers, of voor beide opties als men geen voorkeur heeft. Kokers ontvangen per gerecht vier verschillende gasten aan tafel. “Het is niet per se de bedoeling dat er culinaire hoogstandjes gemaakt worden. Eten met de pannen op tafel, want eten is eigenlijk een bijzaak. Het gaat om het samen gezellig aan tafel zitten en echt kennis maken met elkaar. Zoals gezegd de kookduo’s worden voorzien van alle ingrediënten om er een mooie tafel van te maken, ieder op zijn eigen wijze en invulling.

Creatieve verrassingen
Ook heeft de organisatie een aantal creatieve en ludieke verrassingen in petto voor zowel de kokers als eters. Wat precies willen ze nog niet verklappen, maar ze adviseren om de social media kanalen van Het DorpsDiner in de gaten te houden voor de laatste updates en nieuwtjes.

Inschrijven voor Het DorpsDiner kan vanaf nu via hetdorpsdiner.nl. De laatste mogelijkheid om in te schrijven is op zaterdag 20 augustus. Deelname kost € 17,50 per persoon, voor een gezellige en smakelijke avond met, voor de liefhebbers, uiteraard een gepast drankje erbij.