Afbeelding

Concert Claudia en Manito op Kasteel Croy

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Claudia en Manito geven aanstaande zondag 24 april een uniek concert op kasteel Croy, een bijzondere locatie. De aanvang is om 15.00 uur en de entree bedraagt €15,00. De opbrengst gaat naar het onderhoud van het kasteel.

Claudia, zangeres en harpiste en Manito, veelzijdig gitarist en componist, zijn beiden dynamische virtuozen die elkaar gevonden hebben binnen de Spaanstalige Latin met sterke gipsy invloeden. Dankzij de combinatie van Paraguayaanse harp, het zwoele stemgeluid van Claudia en het intuïtieve zigeuner gitaarspel van Manito nemen zij een unieke plek in binnen de Wereldmuziek.

Claudia zingt canciones uit diverse Zuid Amerikaanse landen. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Veel muziek heeft Claudia via haar vader, zelf muzikant, leren kennen. Hij heeft haar ook de beginselen van het gitaarspelen en het bespelen van de Paraguayaanse harp bijgebracht. Op deze harp laat zij Argentijnse zamba ’s en tango’s, stukken uit Paraguay en Venezuela horen. Het gezongen repertoire wordt ondersteund met gitaar. Manito begeleid de harpstukken van Claudia met strakke ritmes. De gitaarnummers vult hij aan met vurige solo’s en fraseringen. Van huis uit speelt Manito rumba flamenca. Door de combinatie Paraguayaanse harp en flamenco gitaar heeft de muziek van ‘Claudia y Manito’ een eigen geluid gekregen zonder dat deze in authenticiteit inboet.