Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

MuziektuinPodium weer klaar voor nieuwe reeks gratis concerten

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – Komende zondag, 24 april, gaan ze weer van start: de maandelijkse concerten van het MuziektuinPodium. Tot en met 18 september zal in de Muziektuin aan de Koppelstraat gevarieerde muziek klinken. De gratis concerten starten pas als het geluid van het carillon van het gemeentehuis is verstomd.

Geluidsapparatuur is gecheckt, podiumdelen zijn nagekeken en stoelen zijn afgestoft. De organisatie van MuziektuinPodium is er klaar voor. Wat was het een domper toen in 2020 het complete programma afgeblazen moest worden. Natuurlijk waren bestuur en vrijwilligers klaar om mensen weer van prachtige muziek te laten genieten, maar het mocht helaas niet zo zijn. Nadat ook in 2021 een verplichte rustpauze werd gehouden, is 2022 het jaar waarin er gelukkig weer lekker samen muziek gemaakt kan worden èn waar toeschouwers ook weer van die muziek kunnen genieten. De gratis concerten, die nu bijna tien jaar gegeven worden, zijn populair onder muziekvertolkers uit de regio. Bestuurslid Joep van Dijk heeft dan ook geen moeite om zijn programma gevuld te krijgen. Als lid van de programmeringscommissie had hij een databank van 120 gezelschappen die wilden optreden. “Tot onze verbazing zijn er de afgelopen jaar maar drie gezelschappen gestopt”, merkt Joep op. “Dat is fijn, want het waren voor muzikanten, vooral voor koren, moeilijke tijden.” Voorzitter Cees van Welie geeft aan dat vaste bezoekers wel op moeten letten dat de concerten een uur eerder beginnen. “En we hebben dit jaar een bijzondere editie”, vertelt hij. “In verband met 25 jaar Laarbeek zullen we op 18 september meer optredens èn enkel Laarbeekse gezelschappen hebben.”

Programma 24 april
Aanstaande zondag kunnen muziekliefhebbers voor de eerste keer sinds twee jaar weer genieten van een gevarieerd programma. Om 12.00 uur trapt Popkoor To Enjoy uit Vlierden de concertenreeks af, om 13.00 uur gevolgd door Da Capo uit Aarle-Rixtel. Da Capo is samengesteld uit de orkesten OJO en La Banda, twee ‘oudere jongeren’-orkesten van harmonie De Goede Hoop. Om 14.00 uur treedt het Gemertse La Chispa op. Met muziek geïnspireerd op flamenco en Zuid-Amerikaanse klanken hopen ze op te treden onder het Laarbeekse zonnetje. BBC-jazz sluit om 15.00 uur de middag swingend af. Bij het laatste optreden zal geluidsversterking amper nodig zijn, maar toch vraagt het bestuur van MuziektuinPodium nog een technisch persoon om hun team te komen versterken. Hopelijk wordt 2022 een jaar met veel mooie muzikale momenten op een zonnig terras.

Voor meer informatie zie de website www.MuziektuinPodium.nl.