Afbeelding

De routes voor ‘Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek’ in Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - De routes in Aarle-Rixtel worden dit jaar voor het eerst uitgezet door Nellie en Jo Maas. De start- en finishplaats is voor alle drie de afstanden in De Dreef op donderdag 19 mei. Starten kan tussen 17.30 en 19.00 uur. Men kan ook alleen de route in Aarle-Rixtel kiezen als 4 dagen wandelen te veel is.

De 3 kilometer
Via veel mooie wandelpaden wordt door het dorp Aarle-Rixtel gewandeld. De rust- en controlepost is aan de Helmondseweg, waarbij ze daarna via een deel door het industrieterrein weer richting De Dreef wandelen. De gehele route is te bewandelen met wandelwagen of rolstoel.

De 5 kilometer
Deze volgt het eerste deel van de route van de 3 kilometer, waarna een stuk door het dorp de brug wordt over wordt gestoken en bij tuincentrum D’n Heikant de rust- en controlepost is. Daarna wordt er gewandeld richting het kanaal en dit mooie te bewandelen pad eindigt dan weer bij de brug. Vervolgens gaan ze de brug weer over en dan volgt nog een mooi deel door de omgeving Kannelustweg. Ook hier is het einde in De Dreef.

De 10 kilometer
Zoals in alle kernen is dit de mooiste route. Vanaf De Dreef wordt richting Helmond gewandeld en via het Verliefd Laantje wordt langs de golfers gewandeld waar men natuurlijk op moet passen om niet door een verdwaalde golfbal getroffen te worden. Bij de sluis wordt het kanaal overgestoken en via het zogenaamde Koeienpad wordt richting het nieuwe kanaal gelopen. Langs het kanaal wandelende treft men de rust en controlepost aan. Langs het kanaal blijven wandelen gaat de route het laatste stuk van de 5 kilometer route volgen.

Ook in Aarle-Rixtel is er dus veel wandelplezier te beleven. Op vrijdag 20 mei wordt er gewandeld in de laatste kern: Beek en Donk.