Afbeelding
Foto: Sander van den Berg/www.gig-pic.com

Mercy John in Openluchttheater Mariahout: ‘Wie weet speel ik ‘Roller Coaster’ nog wel!’

Activiteiten & Evenementen

Op vrijdag 1 juli klinkt Americana in het Mariahoutse theater. De muziek die afgeleid is van authentieke country, folk en blues is in Nederland vooral bekend geworden door zangers zoals Ilse DeLange en Danny Vera. Bijzonder om te vermelden is dat juist Mercy John het nummer ‘Roller Coaster’ met Vera samen schreef. 

Mariahout - “Hopelijk komt de hele familie Verhoeven uit Beek en Donk naar me luisteren”, lacht John. “Ze waren met z’n elven!” John Verhoeven, alias Mercy John, treedt 1 juli voor de eerste keer in Laarbeek op. Al jaren timmert hij in de muziek-business aan de weg en hij is in ‘het wereldje’ geen onbekende. Op een dag krijgt hij een tweet van een zekere Danny Vera, die wel te spreken is over zijn nieuwe album. Daarna ontvouwt zich een wonderbaarlijk verhaal.

Verhaal dat leest als een jongensboek
“Ik kende Danny Vera eigenlijk alleen van tv”, vertelt John. “De leuke tweet die hij stuurde naar aanleiding van een nieuw album was al speciaal en onverwacht. Omdat we beiden in het Muziekgebouw in Eindhoven speelden, kwam het tot een ontmoeting. Er was een klik en we kwamen op het idee om samen te componeren. Eigenlijk was ‘Roller Coaster’ het eerste nummer dat we samen maakten. Danny was eigenlijk niet van plan om het op te nemen, maar opeens kreeg ik een berichtje. Danny zat in de Wisseloordstudio’s in Hilversum en vroeg me ‘even’ langs te komen om een stukje in te tokkelen. De rest is geschiedenis.” De twee artiesten voelen zich gevleid dat hun nummer in 2020 op de eerste plek van de top 2000 stond, maar zowel Danny als John zijn niet zo van de lijstjes. Muziek is heel persoonlijk en niet in lijstjes te vangen.

Voetbal en keyboard
43 jaar geleden werd John in Erp geboren. Kinderen kozen als hobby voetbal en iets met muziek. Maar het keyboard dat hij als instrument kreeg, vond hij eigenlijk niet stoer genoeg. Hij wilde op de voorgrond staan met een gave elektrische gitaar om zijn nek. Zijn droom kwam snel uit. Met vriendjes richtte hij een band op en speelde voor het eerst op het eindfeest van groep 8. Inmiddels zijn we jaren verder en is zijn podium en publiek stukken groter geworden. In september zal John stralen op Tuckerville, het festival van Ilse DeLange. In oktober komt weer een nieuw album uit. De kans is groot dat zijn collega Danny Vera op zijn beurt aan dit album meewerkt. Hopelijk weer met prachtige nummers als resultaat.