Afbeelding

St. Caecilia is klaar voor een weekend met de ‘grote namen’

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk/Mariahout - Het wordt het weekend van de grote namen voor Harmonie St. Caecilia. Beide orkesten treden op met mannen die naam hebben gemaakt in hun genre. Zaterdagavond bundelt de slagwerkgroep de krachten met Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk. Zondagmiddag is het de beurt aan Gerard van Maasakkers en het harmonieorkest.

Van slagwerk-wereldster naar koning van het Brabantse lied. De twee concerten verschillen zo veel van opzet en sfeer dat zelfs een bezoekje aan beiden niet zal vervelen. Muziekcentrum ’t Anker in Beek en Donk wordt voor zaterdagavond omgetoverd tot huiskamer. De slagwerkgroep en Cesar nemen je mee door de wereld van slagwerk. Spetterende ritme-acts door Lieshoutse slagwerkers, solomomenten van Cesar en natuurlijk muziek van de Golden Earring. Zuiderwijk gaf in een eerder interview al aan veel zin in de Sounds of Drums te hebben. “Ik moet je eerlijk zeggen dat het vaak gezelliger is in een kleinere zaal, dan in bijvoorbeeld Madison Square Gardens. Daar is het een gekkenhuis met een hoop idioterie en daar hebben we nu geen last van.” 

Openluchttheater Mariahout
Terwijl het slagwerk nog nadreunt in Beek en Donk, gaat zondagmiddag in Mariahout het volgende hoogtepunt van start. Gerard van Maasakkers brengt zijn mooiste liedjes met een glanslaagje in de vorm van de warme klanken van het harmonieorkest. “Ik heb ’t eerste kiepevel al te pakken”, Gerard zelf is tijdens de eerste gezamenlijke repetitie onder de indruk. Het warme harmoniegeluid en de nostalgie van Gerards’ liedjes mengen prachtig blijkt maar weer. Voor beide voorstellingen zijn nog enkele kaartjes verkrijgbaar. De Sounds of Drums met Cesar Zuiderwijk start zaterdagavond 25 juni om 20.15 uur in Muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk. Kaartjes zijn te koop via www.harmonielieshout.nl. Het concert met Gerard van Maasakkers start zondagmiddag om 14.30 uur in het Openluchttheater Mariahout. Kaartjes zijn via het theater te koop.