Afbeelding
Foto:

ABBA-Fever bouwt feestje in Openluchttheater

Activiteiten & Evenementen

Mariahout – Op zaterdag 9 juli zullen de klanken van de immens populaire Zweedse formatie ABBA in Mariahout klinken. In een zinderende show zullen topmuzikanten het ABBA van weleer tot leven wekken.

“Wat zit er toch in het IJsselmeer dat mensen die daar omheen wonen zo prachtig kunnen zingen?” Deze opmerking doet Simone Sweep, die de blonde Agnetha Fältskog vertolkt, lachen. Getogen in Enkhuizen snapt ze de opmerking meteen. “Grappig dat je dat opmerkt”, lacht ze. “Toevallig mogen we op de Volendamse kermis zingen.” Maar eerst optreden in Mariahout, daar kijkt Simone naar uit. Met ABBA-Fever is optreden een feest. Zij kunnen ABBA namelijk als geen ander neerzetten.

Originele sound
Al omschrijft Simone zichzelf als autodidact, in de band zitten veel mensen die een opleiding in de muziek gedaan hebben. De vertolkers van zowel Anni-Frid als Benny en Björn voltooiden conservatoria of opleidingen die met theater en muziek te maken hadden. Begeleid door een achtkoppige band benadert deze formatie de oorspronkelijke ABBA-sound ontzettend goed. “Inmiddels is ABBA met een come-back bezig”, vertelt Simone. “De stem van de huidige, wat oudere Agnetha is lager. Mijn klankkleur komt goed in de buurt bij de jongere Agnetha.” Samen met Tessa de Jong, die Anni-Frid vertolkt, vormen de stemmen een harmonisch geheel met Benny, Björn en band. Simone, die ooit kapster was, heeft van haar hobby haar beroep kunnen maken en geniet met volle teugen. Haar kappersschaar heeft ze aan de wilgen kunnen hangen; muziek is haar leven. “Het is mijn passie en uitlaatklep”, lacht ze. “Professioneel doorgaan in de muziek is een goede keuze geweest.”

Publiek laten genieten
De ABBA tribute band werd ruim tien jaar geleden na een vakantie in Zweden geformeerd. Simone is sinds zeven jaar lid van de band en haar blonde haren passen perfect in het plaatje. Met de prachtige kostuums waan je je terug in de hoogtijdagen van de Zweedse formatie. “Tijdens de shows zie je het publiek lekker uit zijn dak gaan”, vertelt Simone, “maar we hebben ook mensen die stilletjes zitten te genieten. Het is mooi dat het muziek is voor alle leeftijden. Zowel jong als oud zingen onze teksten woordelijk mee.” Bij het SBS6 programma ‘Battle of the Bands’ behaalden ze de halve finale. “Het was een hele ervaring”, vertelt Simone. “We zijn trots op wat we hebben laten zien.” Jurylid Cesar Zuiderwijk was geen fan van de muziek van ABBA, maar gelukkig zijn veel mensen in Nederland dat wel. In Mariahout zijn nog maar een paar kaartjes te krijgen, dus als je dit feestje mee wilt maken moet je snel zijn.