Afbeelding

ODE speelde voor overleden trompetspeelster Tiny van Baal

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - De grote zaal van ’t Anker was vol met belangstellende bezoekers. Een muziekavond die ingeleid werd door Seniorenorkest Groot Someren met serieuze stukken die je verwacht van een concert door een ‘klassiek’ harmoniegezelschap. Naarmate het optreden vorderde werd het karakter van de stukken frivoler en doorzichtiger; het optreden werd afgesloten met een medley van Franse Chansons. 

Een zeer gedegen uitvoering van diverse muziekstukken waarvoor het muziekgezelschap een samenstelling moet hebben waarbij alle klankgenres aanwezig zijn. Opvallend was de breed vormgegeven slagwerkgroep die mede door zijn omvang zich duidelijk liet gelden. Het applaus dat het gezelschap in ontvangst mocht nemen was een duidelijke afspiegeling van de waardering door de luisteraars.

Na de pauze mocht ODE, in de rol van ‘gastheer’, de muziekavond afronden. Dat optreden werd vormgegeven met overwegend licht verteerbare nummers: een vrolijke mars als opening en tot slot een vlot gespeeld ‘Buona Sera’, dat verwees naar de sfeer van de muziekavond als geheel. Menig muzikant zal tijdens de uitvoering teruggedacht hebben aan de vaak snedige opmerkingen van Tiny, de trompetspeelster die zeker gemist gaat worden.

De leden van ODE die de ‘Sociale Commissie’ vormen verdienen een grote pluim voor het sfeervol inrichten van de concertzaal. De eega van een ODE-lid was de gehele avond in de weer met filmen: dat wordt weer eens gezellig ‘terug beleven’. De beide dirigenten werden bedankt voor hun inzet met een mooie fles geestrijk vocht op de golven waarvan zij kunnen dromen over vervolgoptredens.