Afbeelding

Eerste deel Piet van Thielplein gereed; parkeren weer mogelijk

Bouwen & Wonen

Beek en Donk - Het Piet van Thielplein is een drukbezochte plek in Laarbeek. Het plein wordt dit jaar heringericht zodat het stenige plein een groenere uitstraling krijgt. In februari zijn ze gestart met de werkzaamheden, fase 1, die sinds deze week zo goed als afgerond is.

Het plein is vanaf nu weer via de Brouwersstraat bereikbaar. In totaal zijn er 25 nieuwe parkeerplaatsen gereed en is parkeren weer mogelijk op dit deel van het Piet van Thielplein. Onder een gedeelte van deze parkeervakken ligt een ondergrondse waterberging. De plantvakken in deze fase worden ingezaaid met 1-jarige bloemen. Dit is niet alleen mooi om te zien, maar zorgt er ook voor dat geen (of zo min mogelijk) onkruid in de plantvakken groeit voor de vaste bomen en planten komen. Deze vaste bomen en planten worden in het najaar aangeplant. 

Een begin aan fase 2a (voor de PLUS) is al gemaakt. Vanaf maandag 13 mei zal er ook een begin worden gemaakt aan fase 2b (links in het midden van het plein, zie afbeelding). Om de winkels bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden, maken ze gedurende het project op verschillende plaatsen looppaden waar voetgangers overheen kunnen lopen naar de winkels. Op dit moment is er voor de supermarkt PLUS een looppad aangelegd. Na Hemelvaart leggen ze nog een looppad aan.  

Let op; de blauwe parkeerschijf is nog steeds van toepassing op het gehele Piet van Thielplein, ook op de nieuwe parkeerplaatsen. Van maandag tot en met zaterdag kunnen bezoekers van 8.00 tot 18.00 uur alleen parkeren op het Piet van Thielplein (en een gedeelte van de Koppelstraat) met een parkeerkaart. Auto’s mogen dan twee uur geparkeerd worden. Op zondag blijft het vrij parkeren op het Piet van Thielplein. Mocht je nog geen parkeerschijf hebben, dan kun je deze gratis ophalen bij Yours Fashion en Van Den Heuvel Boek en Kantoor.

Afbeelding