Afbeelding
Foto: Martin Prick

Kerstconcert Primavera en de Halmen

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Gemengd koor Primavera en Zanggroep de Halmen, beide afkomstig uit Lieshout, organiseren gezamenlijk een concert in kerstsfeer in de St Servatius Kerk in Lieshout. Naast beide koren zal blaaskapel Die Drei Dörfer Musikanten eveneens een optreden verzorgen. 

Die Drei Dörfer Musikanten zijn opgericht in 1978 en bestond in de eerste jaren voornamelijk uit muzikanten uit Heeswijk-Dinther, Schijndel en St. Oedenrode. Inmiddels bestaat de band uit achttien muzikanten afkomstig uit twaalf verschillende plaatsen. De muzikale leiding is in handen van André van der Leest.

Zanggroep de Halmen, die dit jaar maar liefst 50 jaar bestaat, verzorgt onder andere elke laatste zondag van de maand de viering in de St. Servatiuskerk. Naast liturgische zang bestaat het repertoire ook uit popsongs en natuurlijk kerstliederen. Zanggroep de Halmen is een gezellige groep bestaande uit leden uit alle kernen van Laarbeek en staat onder leiding van Bert Muitjens.

Primavera is een a capella koor, wat betekent dat er zonder begeleiding van muziekinstrumenten wordt gezongen. Het repertoire bestaat uit popsongs, ballades, evergreens en musicalliederen. Gezelligheid, vriendschap en enthousiasme voeren de boventoon bij de ruim 40 koorleden. Sinds eind mei 2022 is Theo van Eeuwijk de dirigent van het koor. Primavera is een koor dat de moeite waard is om gehoord én gezien te worden.

Samen zullen zij een afwisselend programma presenteren. Naast bekende kerstliedjes zullen er ook minder bekende (kerst)liedjes worden gezongen. Het is de moeite waard om te komen luisteren en eventueel mee te zingen. Het is de gelegenheid om alvast in de kerstsfeer te komen. Het concert vindt plaats in de St. Servatiuskerk in Lieshout op 18 december om 13.30 uur. Het concert zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren zodat de voetballiefhebbers in de gelegenheid zijn om op tijd thuis te zijn voor de WK finale. Na afloop van het kerstconcert wordt er gratis koffie, thee, chocolademelk en glühwein geschonken. De toegang tot het concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld. De organisatie van het concert is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Rabo ClubSupport.