Afbeelding
Foto: Tonny van den Eijnde

Slagwerkgala in het teken van memorabele filmmuziek

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Het Slagwerkensemble van O&U Beek en Donk en de Percussiegroep van Fanfare Wilhelmina Hoogeloon bundelen de krachten. In een unieke samenwerking verzorgen zij op zaterdag 21 januari en zaterdag 28 januari twee slagwerkgala’s in het teken van memorabele filmmuziek. Het gezamenlijke slagwerkensemble wordt daarbij aangevuld met combo, blazers, strijkers en zang. Filmbeelden worden getoond op een groot scherm, waarmee muziek en film samen komen in een prachtige concertbelevenis. 

De twee slagwerkgroepen bestaan elk uit negentien enthousiaste slagwerkers en staan onder leiding van John Klaus (Hoogeloon) en Rob van Doore (Beek en Donk). Deze 40 muzikanten verzorgen samen twee avondvullende filmconcerten, waarbij zowel gezamenlijk als afzonderlijk wordt opgetreden. Vanwege het gekozen thema ‘memorabele filmmuziek’ worden de slagwerkers bijgestaan door een combo, blazerssectie, strijkkwartet en zangers en zangeressen.

Wie denkt aan filmmuziek, denkt al snel aan componisten John Williams en Ennio Morricone. Daarom staan zeker twee suites met de meest bekende muziek van deze componisten op het programma. Maar ook muziek van de Nederlandse speelfilm Soldaat van Oranje, de Brits geheim agent James Bond en de Amerikaanse bokser Rocky wordt ten gehore gebracht. Verder is er muziek van superhelden The Avengers, Superman, Batman en The Incredibles, wordt Bohemian Rhapsody over de rockband Queen niet vergeten en nog veel meer. Dit alles wordt ondersteund door bijbehorende filmbeelden op een groot filmdoek. 

Liefhebbers van slagwerk- en filmmuziek kunnen tijdens deze avond hun hart ophalen. Op zaterdag 28 januari zal het Slag om Het Anker plaatsvinden in Muziekcentrum Het Anker. Deze start om 20.00 uur, de zaal opent vanaf 19.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij Fietsvakman van den Berg en Wetzel Optiek Optometrie & Horen in Beek en Donk. Liever online bestellen? Dat kan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/slagomhetanker23.

Bent u verhinderd op zaterdag 28 januari? Geen probleem. Op zaterdag 21 januari zal hetzelfde slagwerkgala plaatsvinden in D’n Anloôp in Hoogeloon. Tickets zijn hiervoor verkrijgbaar via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/drummania23