Het trompetensemble tijdens het nieuwjaarsconcert van O&U.
Het trompetensemble tijdens het nieuwjaarsconcert van O&U. Foto: Joost Duppen

O&U blikt terug op een muzikale start van 2023

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Het traditionele nieuwjaarsconcert van Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning Beek en Donk kon na twee jaar eindelijk weer doorgaan op zaterdag 1 januari.

De middag in Muziekcentrum Het Anker werd geopend door Slagwerkensemble A. Dit ensemble speelde een aantal stukken als voorproefje voor Slag Om Het Anker, een spetterend filmgala op zaterdag 28 januari a.s. in samenwerking met de percussiegroep van Fanfare Wilhelmina uit Hoogeloon. Na Slagwerkensemble A was de blokfluitgroep aan de beurt. De drie jonge dames speelden prachtige stukken en ontvingen een welverdiend uitgebreid applaus. Vervolgens speelde het Slagwerkensemble B. Zij waren goed geconcentreerd en werden subliem gedirigeerd waardoor er prachtige klanken uit de klankbuizen van de marimba’s ontstonden. Ook de slagwerkers speelden strak en goed op elkaar afgestemd.

Als speciale toegift was er dit jaar een apart trompetensemble dat de zaal naar een volgende hoogte blies. Daarna was het de beurt aan het Jeugdorkest. Ook zij gaven een prachtige uitvoering van een aantal stukken die gebaseerd zijn op een filmthema. Menig toeschouwer herkende de klanken en velen zaten zelfs zachtjes mee te zingen en bewegen. Na het Jeugdorkest was het Harmonieorkest aan de beurt. De gevarieerde stukken werden vol overgave en met volle klank gespeeld. De fluit- en klarinetsolisten lieten het publiek met open mond genieten en het concert werd afgesloten met een vrolijke en rappe wals. 

De middag werd kundig en krachtig gepresenteerd en aan elkaar gesproken waardoor alles soepel verliep. Voor alle aanwezigen was het een prachtig begin van het nieuwe jaar, waarmee O&U iedereen een mooi en muzikaal 2023 heeft toegewenst. Wilt u nog kaarten kopen voor Slag Om Het Anker op zaterdag 28 januari in Muziekcentrum Het Anker? Dat kan bij Fietsvakman van den Berg en Wetzel Optiek Optometrie & Horen in Beek en Donk. Liever online bestellen? Dat kan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/SlagOmHetAnker23. Slag Om Het Anker wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. het VSB fonds en dorpsraad Beek en Donk.