Afbeelding

Muziekmaatjes van Harmonie St Caecilia sluiten project ‘buitenaards’ goed af!

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - De kinderen van Muziekmaatjes gaven na tien weken voorbereidingen maandagavond een spetterende eindshow voor een bomvolle zaal van het Dorpshuis. De Maatjes namen het publiek, gekleed als astronauten, mee op een muzikale ruimtereis. 

Het ruimte-thema kwam natuurlijk terug in de muziek, maar de kinderen zijn ook thuis flink aan de slag gegaan. Zo hebben ze ruimtehoedjes, truien met astronauten en zelfs een heuse jetpack geknutseld! St Caecilia laat jonge kinderen via Muziekmaatjes kennis maken met alle facetten van muziek. Dat onder de bezielende leiding van docent muziek en jeugddirigent Sophie de Ruijter. Spelenderwijs en met allerlei attributen maken ze muziek. Tien weken lang werken de muziekmaatjes toe naar een spetterende afsluiter. Dit keer dus de ruimtereis van afgelopen maandag.

Het laatste muziekmaatjes project voor dit seizoen zit er op, maar St Caecilia zit nog nog niet volledig in de vakantiemodus. Op 9 juli speelt het harmonieorkest tijdens ‘muziek door het dorp.’ Op maandag 10 juli vindt er een bijzonder afsluitingsconcert plaats: een samenwerking tussen ons jeugdorkest en het harmonieorkest! Ben erbij, de tiende, op het schoolplein van Kindcentrum de Sprankel, om 20.00 uur.