Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Aarle-Rixtel telt af naar jubileumeditie Oktoberfest

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Heb jij de lederhosen of dirndl alweer klaarliggen? Aarle-Rixtel zal namelijk op 6 en 7 oktober wederom ondergedompeld worden in Duitse sferen. Dan wordt op het heuvelplein de 10e editie van Oktoberfest Aarle-Rixtel gehouden.

Aarle-Rixtel - Natuurlijk laat de organisatie deze jubileum-editie niet ongemerkt voorbijgaan en wordt er groots uitgepakt met twee sfeervol ingerichte tenten, lange tafels, grote pullen bier, een dansvloer en natuurlijk diverse artiesten die spettende optredens verzorgen. Dat het Oktoberfest populair is in Aarle-Rixtel en omstreken, moge duidelijk zijn. Opnieuw was de zaterdageditie snel uitverkocht en zijn er voor de vrijdagavond nog slechts enkele kaarten beschikbaar. “Oktoberfest Aarle-Rixtel is niet zomaar een feestje. Het is de gezellige sfeer van het kleinschalige festivalterrein, de warme en sfeervolle aankleding van de beide tenten, met een podium waarop artiesten en bands fantastische shows neerzetten. Daardoor is Oktoberfest al jarenlang een gegarandeerd feest en iedereen komt dan ook gekleed in gepaste Tiroler-kledij”, laat Hein van Brug namens de organisatie weten.

Programma
Op het programma dit jaar staan onder meer Cäpt’n Klug und die Zwergsteirer, Die Partyhosen, Woenderbaar, Ruud Appelhof, Die Party Polizei en Bianca Holzmann, een talentvolle Oostenrijkse zangeres met authentieke Schlagermuziek. “We hebben weer een erg mooi programma waarbij stilstaan of niet meezingen onmogelijk is. Daarnaast zal Woenderbaar dit jaar voor het laatst te zien zijn op het Oktoberfest. Dus komt dat zien, want deze band zorgde al menigmaal voor een gegarandeerd feest in Aarle-Rixtel!”

Jaarlijks bezoeken ruim 2.000 feestgangers de grote Oktoberfesttent in Aarle-Rixtel voor een gezellige Brabantse hospartij met een Duitse saus. Niet voor niets dat de organisatie zelf spreekt van een kleinere versie van het Münchner Oktoberfest. “Het wordt weer ontzettend mooi aangekleed met veelal eigen ontwerp. Zo proberen we in alles de sfeer van een Duits Oktoberfest terug te laten komen. Als je binnenkomt moet je echt een wauw-gevoel krijgen.”

Voortbestaan
Tot slot benadrukt Hein nog het belang van de sponsoren en vrijwilligers. “Die combinatie is natuurlijk super bijzonder en daar zijn we ook erg blij mee. Zij verdienen alle lof, want zonder hen zou het Oktoberfest niet voort kunnen bestaan.” Tot zijn plezier ziet hij dat er bij Cendra ook een Oktoberfest voor jongeren georganiseerd gaat worden in Aarle-Rixtel. “Het is mooi dat er zulke initiatieven in de samenleving ontstaan en wij vinden het fantastisch dat de jeugd zo alvast klaargestoomd wordt voor het ‘grote’ Oktoberfest.”

Voor groep 6, 7 en 8 wordt ‘Das Junior Oktoberfest’ op 6 oktober georganiseerd, en voor mensen met een beperking op 7 oktober. De entree is €5,00 (inclusief één consumptie) en tickets kunnen gekocht worden bij Cendra, Snoeperij Jantje en de Bibliotheek in Beek en Donk en Lieshout. Tickets voor het grote Oktoberfest zijn nog te bestellen via www.oktoberfest-aarle-rixtel.nl.